Λέμε ευχές τις περισσότερες φορές μηχανικά ίσως και χωρίς να τις πολύκαταλαβαίνουμε καμιά φορά τυπικές χωρίς την ουσία της εσωτερικής ύπαρξης. Καλά Χριστούγεννα ακούστηκαν άπειρες φορές και δεν καταλάβαμε καλά καλά τι σημαίνει αυτή η ευχή. Οχι δεν είναι τα δώρα ούτε καν τα οικογενειακά τραπέζια ούτε και η ανταλλαγή φιλιών. Χριστούγεννα θα πει να είσαι εκεί στη Φάτνη μέσα.
Έστω για λίγο έστω και στριμωγμένα. Να νοιώσεις αυτή τη γλυκιά ζεστασιά μέσα σου , όχι να σε καίει μα να σε γαληνεύει σαν να έχει βαφτιστεί σε θαλπωρικά νερά μιας μαγικής κολυμπήθρας. Ν αφήσεις όλα τα άλλα πίσω σου. Και το φαγητό που δεν πρόλαβες να φτιάξεις και τα γλυκά που ενοχικά έφαγες και τα δωράκια μικρά μεγάλα όλα σαν να θολώνουν να μην έχουν αξία , γιατί εσύ ζεις το θαύμα αυτό της θέωσης της ατομικής ανύψωσης της εσωτερικής πληρότητας, και έχεις μισοκλείσει τα μάτια και λες μέσα σου Θεέ μου να κρατήσει αυτή η στιγμή λίγο ακόμα να μη χάσω ούτε μια ρανίδα της ούτε ένα δάκρυ αυτής της στιγμής.
Να σε περιβάλλει αυτό το ουράνιο φως του ότι έχεις αφήσει όλα τα υλικά πίσω σου γιατί τώρα ζεις το μοναδικό θαύμα που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Είναι αλήθεια πως επιδίωξες πολλές στιγμές αυτή τη συμμετοχή στη Φάτνη. Όλες οι προηγούμενες χρονιές δεν ήταν οι ιδανικές για να μπορέσεις να είσαι μέσα. ¨
Ολο κάτι τύχαινε ή βρέθηκες για πολύ λίγο ή τελικά τι τραγικό βρέθηκες μεν αλλά δεν είχες εκείνο το σθένος να το εκτιμήσεις. Τώρα όμως είναι η στιγμή. Τώρα είναι η στιγμή να πεις το μεγάλο ναι και το μεγάλο όχι. Να μπεις στη Φάτνη. Να νοιώσεις αυτό που ένας Θεός έκανε για σένα και να πεις αφού το έκανε για μένα άρα κι εγώ κάτι αξίζω. Αυτό είναι Καλά Χριστούγεννα. Προσωπικά φέτος ναι ήμουν και είμαι ακόμα μέσα στη Φάτνη σας εύχομαι ολόψυχα το ίδιο και για όλους εσάς. Να συναντηθούμε εκεί. Γιατί τίποτα άλλο δεν έχει αξία. Καλή χρονιά σε όλους.
#########