Γράφουν οι αισθητικοί Γονιδάκη Αναστασία και Λάσκαρη Νάσια

Η ακμή είναι χρόνια και πολύμορφη δερματοπάθεια που συνδυάζεται με κατακράτηση σμήγματος στους τριχοσμηγματογόνους θυλάκους και σε δευτερογενείς επιμολύνσεις.

Συνήθως εντοπίζεται στις σμηγματορροικές περιοχές του προσώπου, της πλάτης, τού στήθους, και των ώμων.

Οι κλινικές της μορφές είναι οι εξής:

  • Κοινή ακμή
  • ακμή από καλλυντικά
  • επαγγελματική ακμή
  • κυστική ακμή
  • προκλειτή ακμή

Η ακμή μπορεί να παρουσιαστεί στην εφηβεία ενός ατόμου ή ακόμη και σαν ενήλικας μπορεί κάποιος να παρουσιάσει ακμή από ορμονικούς παράγοντες από στρες ή από συνθήκες σε εργασιακούς χώρους (όπως χνούδια , σκόνες κα).

Τρόποι θεραπείας

1.DERMAPEN

Οι βελόνες του DERMAPEN προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα και διαπερνούν την επιδερμίδα φτάνοντας στο χόριο, διεισδύοντας ειδικό μείγμα ρετινόλης και υαλουρονικού οξέως με εντυπωσιακά αποτελέσματα για την ακμή αλλά και την επούλωση των ουλών της ακμής

Η θεραπεία αυτή γίνεται κάθε 15 μέρες και χρειάζονται συνήθως 4-6 συνεδρίες για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε στο πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ . Υπάρχει ένας μικρός ερεθισμός στο πρόσωπο ο οποίος μετά από 1-3 ώρες υποχωρεί

2.ΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ

Η Δερμοαπόξεση αποτελεί τον πυρήνα στην θεραπεία ακμής με κεφαλές από γνήσια κομμένα με laser διαμάντια που αφαιρούν αναίμακτα την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα,με αποτέλεσμα την λείανση του δέρματος και τον σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης . Ταυτόχρονα γίνεται η διείσδυση τω οξέων για την εξισορρόπηση του ph του δέρματος του προσώπου.

Η θεραπεία αυτή γίνεται συνήθως από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο και η συχνότητα των επισκέψεων είναι 1 συνεδρία κάθε 15 ημέρες.

Ο αριθμός των θεραπειών που χρειάζονται συνήθως είναι από 6-8

Εξαρτάται όμως και από τις ανάγκες που έχει το κάθε πρόσωπο και σύμφωνα με αυτό προσαρμόζεται ο αριθμός των θεραπειών και το χρονικά διάστημα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Γονιδάκη Αναστασία

Γονιδάκη Αναστασία

Αισθητικός Υπεύθυνη Δημ.Σχέσεων «ΜΕΛΛΟΝ ΥΓΕΙΑΣ»Κέντρο Αισθητικής

 

#########