Η Μάνια Ζηρίδη, Μ.Sc, MBPsS, MBA, Διευθύντρια Προσχολικής Εκπαίδευσης στη “Νέα Γενιά Ζηρίδη”,  καλεί τους μικρούς φίλους του infokids μαζί με τους γονείς τους να ανακαλύψουν τα χαρίσματά τους!

Στην ομιλία της με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το χάρισμα του παιδιού μας» που θα πραματοπoιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στα Public Συντάγματος (5ος όροφος) και ώρα 12.00-14.00, η κυρία Ζηρίδη, Ψυχολόγος Εκπαίδευσης με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την πολυετή εμπειρία στα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη,  θα μιλήσει για το παιδί και τους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης του.

Σύμφωνα με τη θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης, υπάρχουν 8 βασικές νοημοσύνες με βάση τις οποίες οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και κατανοούν τον κόσμο γύρω τους. Η θεωρία στοχεύει στην ανίχνευση, καλλιέργεια και ανάδειξη των ιδιαίτερων κλίσεων σε συγκεκριμένους τομείς ικανοτήτων.

 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα εργαλεία με τα οποία ο άνθρωπος μπορεί να ανακαλύψει τις κλίσεις και τα χαρίσματά του, τα οποία θα επιστρατευτούν στο σεμινάριο- workshop.

 

Το σημαντικό μήνυμα είναι πως μόνο όταν ο άνθρωπος ανακαλύψει το χάρισμά του, μπορεί να ζήσει τη ζωή του ευτυχισμένος με νόημα και να αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στον κόσμο αυτόν.