Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομορφιάς, 9 Σεπτεμβρίου 2022, η Allergan Aesthetics παρουσιάζει και στην Ελλάδα, στα digital κανάλια της Allergan Aesthetics Greece, Juvéderm Greece, CoolSculpting Greece, τα τέσσερα κύρια πεδία, τα οποία όπως προκύπτει από την έρευνα επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των υποψηφίων θεραπευομένων για τις αισθητικές θεραπείες.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την αισθητική ιατρική και τις αισθητικές θεραπείες παρουσιάζει συνεχώς αύξηση, με χαρακτηριστική την περίοδο 2017 – 20202,3,4,5 όπου ο αριθμός των μη χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν, παγκοσμίως, αυξήθηκε σχεδόν κατά δύο εκατομμύρια. Αυτή η αύξηση προβλέπεται να συνεχιστεί μέχρι το 20256 με 23 εκατ. θεραπείες με fillers προσώπου και 14.6 εκατ. επεμβάσεις σώματος. Παράλληλα, παρατηρείται, παγκοσμίως, αύξηση σε νεότερους σε ηλικία θεραπευομένους, σε άνδρες θεραπευομένους1 και από διαφορετικό εύρος εθνοτήτων που επισκέπτονται τους ιατρούς για αισθητικές θεραπείες.

Η Carrie Strom, Senior Vice President AbbVie και President, Global Allergan Aesthetics, σημείωσε: «Η βιομηχανία της αισθητικής ιατρικής είναι μια δυναμική αγορά, η οποία μεγαλώνει συνεχώς. Είναι επιβεβλημένο να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε ανάλογα με την αλλαγή των συνηθειών και τις μεταβαλλόμενες πολιτισμικές νόρμες. Η έκθεση της Allergan Aesthetics για τις νέες τάσεις – ‘The Future of Aesthetics’ – βασίζεται σε ευρήματα που παρουσιάστηκαν το 2019 στην έκθεση ‘Allergan 360 Aesthetics Report™, σχετικά με τις νέες αντιλήψεις για την ομορφιά και τις διαφορετικές προτεραιότητες, παγκοσμίως7. Στην Allergan Aesthetics αναγνωρίσαμε έγκαιρα τη ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος για την αισθητική ιατρική και δεσμευόμαστε ως ηγέτες στον κλάδο μας, να συνεχίσουμε να προωθούμε την έρευνα και την καινοτομία. Γνωρίζοντας πώς μεταβάλλονται οι προτιμήσεις, οι τάσεις και οι συμπεριφορές των δυνάμει θεραπευομένων εργαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους ιατρούς για να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των θεραπευομένων τους και να βοηθήσουμε στην επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων υψηλής αισθητικής».

Μία από τις πιο επιδραστικές Πλαστικούς Χειρουργούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία συμμετείχε στην έρευνα, η Δρ. Jonquille Chantrey σημείωσε ότι: «Έρχεται μια νέα φωτεινή εποχή για την αισθητική ιατρική. Οι πολιτισμικές και οι καταναλωτικές τάσεις συγκρούονται για να δημιουργήσουν συνθήκες εκθετικής ανάπτυξης. Πρωταρχικός στόχος των επαγγελματιών υγείας στην αισθητική ιατρική, αλλά και δικός μου, είναι να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση των θεραπευομένων στο δικό τους ταξίδι στον κόσμο των αισθητικών θεραπειών. Η καλύτερη κατανόηση των νέων τάσεων μάς βοηθά να προσδιορίσουμε πώς να συνδεθούμε και να φροντίσουμε κάθε μελλοντικό θεραπευόμενό μας, προσφέροντας μία πιο εξατομικευμένη προσέγγιση».

#########