Σύμφωνα με  μια νέα ορθοδοντική μέθοδο  ο  ασθενής μπορεί  να ευθυγραμμίσει τα δόντια του με αισθητικούς διαφανείς νάρθηκες χωρίς τη χρήση των κλασικών ακίνητων ορθοδοντικών μηχανισμών.Ιδιαιτερη αναφορά στην μεθοδο, έγινε στη διάρκεια του 13ου Πανελληνίου Ορθοδοντικού Συνεδριου που διοργάνωσε στην Αθήνα η Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)

 

 

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ε. κ. Π.Καρβελάς, με τη μέθοδο αυτή δίνεται η δυνατότητα αντιμετώπισης μικρών ορθοδοντικών προβλημάτων ή υποτροπών σε ενήλικες που αποφεύγουν την ορθοδοντική για αισθητικούς λόγους.

Στην διαρκεια του συνεδριου η Ο.Ε.Ε αποδεικνύοντας έμπρακτα την  συμπαράσταση της στο έργο που επιτελεί το  « Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η χρηματοδότηση του συλλόγου με το 10% των καθαρών εισπράξεων της εταιρείας από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από σήμερα και μέχρι τα τέλη του 2011. Η υπογραφή έγινε στην διάρκεια της τελετής έναρξης του 13ου Πανελληνίου Ορθοδοντικού Συνεδρίου , από τον πρόεδρο της Ο.Ε.Ε. κ. Παναγιώτη Καρβελά και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος με την συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών και παρουσιασθηκαν 75 εργασίες και 53 εσηγήσεις απο Ελληνες και ξένους ορθοδοντικούς . Επίσης παρουσιασθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στα ορθοδοντικά μηχανήματα.

Ας σημειωθεί οτι είναι πρώτη φορά στη χώρα μας που οργανώνεται μια τόσο μεγάλης έκτασης εκδήλωση για την ορθοδοντική που να περιλαμβάνει όλους τους συντελεστές της θεραπευτικής αντιμετώπισης.