“La Petite Cantine” με τους εκπροσώπους Ρουμανικού Ομίλου στο χώρο του real estate, που εκδήλωσε ενδιαφέρον για να μεταφερθεί το προβεβλημένο διεθνώς «πείραμα του Βόλου» στο Βουκουρέστι.
Μάλιστα, σε δεύτερη φάση η ρουμανική πλευρά σχεδιάζει τη δημιουργία τριών καταστημάτων στην Αθήνα με πρώτες επιλογές την περιοχή του Παπάγου, τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου. Για το σκοπό αυτό θα εφαρμοστεί ένα καινοτόμο μοντέλο franchising, με δορυφορικές επιχειρήσεις που θα πλαισιώνουν αρμονικά τον πυρήνα των χώρων εστίασης. Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι διαχειριστές των bar-restaurant, όσο και το σύνολο των εργαζομένων στα “La Petite Cantine” πρέπει να είναι άτομα με διαγνωσμένη Αναπηρία και σοβαρές παθολογικές παθήσεις.
Ειδικά για την επένδυση του Λαυρίου θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή για να εξεταστούν πιθανές εκτάσεις που εκπληρώνουν τις προδιαγραφές για τη δημιουργία ενός «Open Greek Village» (OGV). Πρόκειται για το project των «Ελληνικών Οάσεων» που θα υλοποιηθεί αρχικά στη Μελβούρνη για να προβληθεί ο ελληνικός τρόπος ζωής, οι ομογενείς επιστήμονες και οι καλλιτέχνες στις εθνότητες της Αυστραλίας. Στα OGV θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση πολύγλωσσα εκπαιδευτικά σεμινάρια, διεπιστημονικές συναντήσεις, μουσικές συναυλίες και εικαστικά δρώμενα, που θα απευθύνονται στο σύνολο των φορέων και των κοινοτήτων της πόλης, που αποτελεί την πιο συμπαγή «πρωτεύουσα» του Απόδημου Ελληνισμού.

Συμβολικές επισκέψεις σε χώρους Δημιουργών
Ο εμπνευστής των «La Petite Cantine» Διονύσης Δαλούκας (ποσοστό Αναπηρίας 80%), μαζί με τους Ρουμάνους συνομιλητές του, επισκέφθηκαν το Contemporary Art Center της Ιλεάνας Τούντα για να ξεναγηθούν στην εικαστική εγκατάσταση Εικονικής Πραγματικότητας της Νεφέλης Δημητριάδη με τίτλο «Planescapes».
Συζητώντας σε χαλαρό κλίμα με οικονομικούς συντάκτες και εικαστικούς δημιουργούς ο κ. Δαλούκας ανέφερε:
«Η δική μας επικοινωνία με το Βουκουρέστι θα είναι διαδραστική, αλλά όχι εικονική! Η Ρουμανία έχει ταχύτατο δίκτυο σε τιμές μάλιστα πάμφθηνες –το 1/3 σε σχέση με την Ελλάδα- κι έτσι θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε θεαματικά τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους χώρους του La Petite Cantine της ρουμανικής πρωτεύουσας. Θα είναι χαρά μας να κατευθύνουμε από τον Βόλο το management, να λύνουμε προβλήματα μέσα από μια γιγαντοοθόνη»!
Ο συντονιστής των «Ελληνικών Οάσεων» Λάζαρος Χατζηνάκος (ποσοστό Αναπηρίας 88%) επέλεξε το εκπληκτικό εργαστήριο Πορσελάνης της Μαριλένας Πατρονικόλα για να πληροφορηθεί από συνεργάτη της για τα υψηλής στάθμης εκπαιδευτικά προγράμματα που εκπονούνται με την καλλιτεχνική ευθύνη της δημιουργού.
Μάλιστα είχε έναν ολιγόλεπτο διάλογο μαζί της για να της εκφράσει τον θαυμασμό του για την… εργασιομανία της:
«Γυναίκες σαν κι εσάς μάς υποχρεώνουν να υποκλιθούμε στο DNA της Ελληνίδας: Βλέπετε, αγάπησα με το ίδιο πάθος τη Δημοσιογραφία, ώρες ατέλειωτες να κτυπώ το πληκτρολόγιο μου, αλλά τελικά ο Καρκίνος έκανε την εμφάνισή του. Οι αντοχές σας, η επιμονή, η υπερβατική εμμονή σας στη λεπτομέρεια του σχεδιασμού, φοβάμαι ότι θα μετατρέψουν τις μαθήτριες σας σε λατρευτά πλάσματα»!
Το ενδιαφέρον των «Ελληνικών Οάσεων» για την επεξεργασία της πορσελάνης, αλλά και για κάθε άλλη χειροτεχνική δημιουργία, είναι γιατί στους χώρους των Open Greek Village θα λειτουργούν σε διακριτά κτίσματα της παραδοσιακής μας Αρχιτεκτονικής, ξεχασμένες στον χρόνο επαγγελματικές και καλλιτεχνικές ενασχολήσεις: Σιδεράδικα, ξυλουργεία, κεραμουργεία, ακόμη και παραδοσιακά κουρεία.

Η εθνικής εμβέλειας Στρατηγική των «Ελληνικών Οάσεων»
Αυτή η συνύπαρξη Εκπαιδευτικών, Καλλιτεχνικών, Επιστημονικών και Αναπτυξιακών δραστηριοτήτων σε λίγα στρέμματα Γης είναι ο στρατηγικός στόχος της διεπιστημονικής πρωτοβουλίας, η οποία στο άμεσο μέλλον προβλέπεται να συντονίζεται ανά τομέα από έγκυρους δημοσιογράφους που τιμούν την υπογραφή τους. Για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί ένα άτυπο συμβούλιο με πρώην Διευθυντές Εφημερίδων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα ξεκίνησαν επαφές με επώνυμα στελέχη καινοτόμων επιχειρήσεων, που έχουν αποσυρθεί από τη διοίκηση τους λόγω ηλικίας. Από τις αρχές του 2017 θα ξεκινήσουν κοινές συναντήσεις, ένα «Συμβούλιο Γερόντων», που θα διαμορφώνει την ευρύτερη Στρατηγική των «Ελληνικών Οάσεων».
Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο αυτής της άνθησης των Νέων
Μορφών Οικονομίας βρίσκεται η Μαγνησία, όπου οι Εκδότες της συνεχίζουν να επιτελούν τον εθνικό, περιφερειακό και τοπικό τους ρόλο.
Τέλος, η συνεργασία των «Ελληνικών Οάσεων» με το «La Petite Cantine» έχει γίνει δεκτή με τα πρώτα θετικά σχόλια από στελέχη επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και διεθνείς συμβούλους: Το Κατάρ θα είναι πιθανότατα ο πρώτος χώρος φιλοξενίας ενός πολυθρησκευτικού OGV στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς υπάρχει μια επαρκής παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων, που μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του, προκαλώντας ευμενή σχόλια σε όλες τις ισλαμικές χώρες.
Σε σχόλιο του ο Λάζαρος Χατζηνάκος τόνισε ότι «το Ελληνικό Επιχειρείν που ενισχύει εντός και εκτός συνόρων τον εθνικό μας πλούτο δεν είναι πλέον περιθωριακό.
»Έχει συμμάχους στην Κοινωνία, στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, μα και σε μια Δημοσιογραφία που υπηρετεί την Εθνική Ανασυγκρότηση, την Οικονομία, την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Βρισκόμαστε στο ίδιο μετερίζι και με το χαμόγελο, το κέφι, τη χαρά επιβραβεύουμε τον Μόχθο μας. Έτσι αξίζει στους περήφανους Έλληνες».

Λάζαρος Χατζηνάκος (αριστερά) και Διονύσης Δαλούκας σε κοινή
εκδήλωση-συζήτηση στη Θεσσαλονίκη.

#########