Ύστερα από τις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις των τριών Συνεδρίων Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη διοργανώνεται και φέτος το 4ο Διεθνές Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Μαΐου 2019 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα αναλύσουν θέματα γύρω από όλο το φάσμα της κλινικής καρδιολογίας. Το ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις νέες φαρμακευτικές προσεγγίσεις στη στεφανιαία νόσο, στην αντιπηκτική αγωγή, στην καρδιακή ανεπάρκεια, στην πρωτοπαθή πνευμονική υπέρταση, καθώς και στην ιδιοπαθή υπέρταση. Θέματα που απαιτούν επαναξιολόγηση των κλινικών και παθοφυσιολογικών δεδομένων ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Το συνέδριο θα αναφερθεί εκτενώς και σε θέματα δομικών παθήσεων των επεμβατικών θεραπειών στις βαλβιδοπάθειες. Παράλληλα, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης έχουν επιτρέψει να επινοηθούν συνδυαστικές (υβριδικές) απεικονιστικές συλλειτουργίες.

Τα προεδρεία των ομάδων εργασίας Υπερηχοκαρδιολογίας, Καρδιαγγειακής απεικόνισης και Καρδιακής ανεπάρκειας έχουν επιλέξει νέους καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα να παρουσιάσουν ενδιαφέροντα περιστατικά. Σε κάθε συνεδρία θα υπάρχουν σχολιαστές με εμπειρία που θα σχολιάσουν τα περιστατικά με σκοπό τη διαδραστικότητα του συνεδρίου αλλά και τη συμμετοχή των συμμετεχόντων σε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων.

Την ίδια ώρα, κυρίαρχη προτεραιότητα τόσο για τον εξεταζόμενο όσο και το περιβάλλον είναι επιπροσθέτως η μείωση της έκθεσης στην ακτινοβολία.

Με προέδρους τον Δρ Γιώργο Αθανασόπουλο και Καθηγητή Πέτρο Νιχογιαννόπουλο το συνέδριο στόχο έχει στην υπηρέτηση των ανωτέρω, ώστε με την κατάλληλη ενσωμάτωση της καρδιαγγειακής απεικόνισης στις κλινικές αποφάσεις και θεραπευτική πράξη, να επαυξηθεί ο λυσιτελής ορθολογισμός στη σύγχρονη Καρδιολογία.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρικής Σχολής.