Η ανακοίνωση του ΙΣΑ έχει ως εξής:

“Η επιτροπή που συνεστήθη από το Πανυγειονομικό Μέτωπο  υπό την προεδρεία του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γεωργίου Πατούλη πραγματοποίησε συνάντηση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τις τρεις ελεγκτικές εταιρίες, οι οποίες θα αναλάβουν τον έλεγχο δαπανών των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, στην οποία συμμετείχαν και ο ταμίας του ΙΣΑ και πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Πατσουράκος , ο Πρόεδρος της ΠΟΣΙΠΥ κ. Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος των Φυσικοθεραπευτών κ. Μπάκας.

Έλαβε χώρα διευρυμένη συζήτηση για το πλαίσιο  λειτουργίας των εταιριών, τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουν, τις συμβάσεις που θα υπογραφούν , τη χρονική διάρκεια ελέγχου και το ύψος της αμοιβής των εταιριών. Οι εταιρίες μας ενημέρωσαν οτι για τα ανωτέρω ζητήματα αναμένονται διευκρινιστικές οδηγίες από τον ΕΟΠΥΥ. Εν συνεχεία οι εκπρόσωποι των  εταιριών  δεσμεύτηκαν ότι θα δώσουν  τα σχετικά στοιχεία στον ΙΣΑ για την επεξεργασία τους .

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης τόνισε ότι «ο ΙΣΑ είναι απέναντι σε λογιστικές πρακτικές  , θα γίνουν ανεκτές μόνο οι διαδικασίες ελέγχου που θα βασιστούν σε επιστημονικά κριτήρια σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα».  Επίσης ο Πρόεδρος επισήμανε ότι «η αμοιβή των εταιριών πρέπει πληρωθεί από την πολιτεία και όχι από τους ιατρούς».

Ο ΙΣΑ και η Νομική Υπηρεσία του θα μελετήσει τα στοιχεία που θα του εγχειριστούν από τον ΕΟΠΥΥ και τις εταιρίες  και εν συνεχεία θα είμαστε στη θέση να συμβουλεύσουμε τα μέλη μας για τις περαιτέρω ενέργειες τους. Έως την λήξη των επαφών συμβουλεύουμε τα μέλη μας να μην προβούν σε οιονδήποτε συμφωνία.

#########