«Κυρίες και κύριοι,
Θέλω να σας καλωσορίσω σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση.
Τον Ιούνιο που μας έρχεται έχουμε αναλάβει να φιλοξενήσουμε και διοργανώσουμε μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα πρωτοβουλία, την οποία η Ελληνική πολιτεία στηρίζει έμπρακτα εδώ και καιρό. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα φέρουν ξεχωριστούς συμβολισμούς.

Η πόλη των Αθηνών, αλλά και η οικονομική συγκυρία, στην όποια βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, δίνει στην συγκεκριμένη προσπάθεια την ευκαιρία να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί και σε συνθήκες κρίσης να υποστηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος.

 

Οι χρονικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας μας ορίζουν να κινηθούμε με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα τηρώντας πάντα τις απαραίτητες διαδικασίες. Η επιτροπή με την νέα σύνθεσή της έχει την ευκαιρία να προωθήσει με γρήγορες διαδικασίες τα θέματα της διοργάνωσης και να φέρει σε πέρας επιτυχώς τους αγώνες. Στόχος όλων μας είναι με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους αθλητές και όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης, να δώσουμε την ευκαιρία σε άτομα με διανοητική αναπηρία να ζήσουν τον ενθουσιασμό, τη χαρά και την καταξίωση που συνδέεται με τον αθλητισμό, αλλά και να αναδείξουμε ότι στοχεύουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται.

Στη χώρα όπου γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος, είμαι βέβαιος ότι οι αθλητές των Special Olympics θα μας τιμήσουν και θα μας κάνουν να αισθανθούμε υπερήφανοι».

#########