• Το εξαιρετικό graphic novel «Sons Of Chaos»/«Οι Γιοι Του Χάους», εμπνευσμένο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να κυκλοφορήσει στα ελληνικά, τον Νοέμβριο του 2020 από τις εκδόσεις Κάκτος, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία πολλών αναγνωστώνπου το είχαν ζητήσει στον ίδιο τον δημιουργό του.
  • Οι «Γιοι Του Χάους» φέρνουν την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης στις σελίδες ενός επικού κόμικ, μέσα από μία φανταστική, δραματική περιπέτεια. Το εντυπωσιακό, μεγαλόσχημο βιβλίο, με τις 192 σελίδες και με το σκληρό εξώφυλλο, έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ξένο Τύπο ενώ ετοιμάζεται, σε μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιά, να κυκλοφορήσει σύντομα στην Ελληνική αγορά.

 

Μέσα από μια σύγχρονη μορφή τέχνης αναδεικνύεται ο αγώνας των Ελλήνων και το έπος του 1821 ως στοιχείο που μπορεί να εμπνεύσει κάθε άνθρωπο ή λαό ο οποίος καλείται, οπουδήποτε κι αν ζει, να αγωνιστεί για να κατακτήσει τη δική του Ελευθερία.

 

Ο δημιουργός του, ο Αμερικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός Chris Jaymes, καταγράφει στις σελίδες του βιβλίου ένα ιδιαίτερα βαρυσήμαντο κεφάλαιο της ιστορίας μας, μέσα από ένα ατέλειωτο παιχνίδι μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το οποίο εικονογραφεί εκπληκτικά ο Αργεντινός κομίστας Ale Aragon, “χτίζοντας” ένα εξαιρετικό εικαστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του σεναρίου.

 

O Chris Jaymes δεν έχει σκοπό να διηγηθεί ή να καταγράψει με πιστότητα την Ελληνική Επανάσταση. Στέκεται με δέος απέναντί της, εμπνέεται από αυτήν και δημιουργεί τη δική του φανταστική ιστορία, έχοντας έναν στόχο: να τη γνωρίσει μέσα από τη δράση, τη γοητεία και την ενέργεια του κόμικ σε όσους, πέρα από τα σύνορά μας, δεν την ξέρουν ή απλώς την έχουν ακούσει – και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον να επιθυμήσουν να μάθουν περισσότερα.

 

Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε να ασχολείται και ο ίδιος. Εμπνεύστηκε την ιστορία από έναν Ελληνοαμερικανό φίλο που συχνά-πυκνά του έλεγε πώς είναι καιρός ο κόσμος όλος να γνωρίσει την Ελληνική Επανάσταση, όπως γνωρίζει άλλες σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας – τον Αμερικανικό εμφύλιο ή τη Γαλλική Επανάσταση. Μετά από προσωπική έρευνα και ενασχόληση εννέα ετών που τον οδήγησε από το Σούλι μέχρι την Μονεμβασιά, ο Chris Jaymes καταθέτει τη δική του ματιά, καταγράφοντας την τόλμη, τη γενναιότητα και την παλληκαριά των θρυλικών μορφών του ’21.