«Στα χρόνια της πανδημίας» είναι ο τίτλος της σκιτσογραφικής συλλογής του Σταύρου Βαλτά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παράγραφος.» Όπως ο ίδιος αναφέρει, η πανδημία ήταν η αιτία να ασχοληθεί με τα κόμικς, που από τα φοιτητικά του χρόνια τα είχε ξεχάσει στο βάθος των συρταριών του πατρικού του στην Καλλονή της Λέσβου.

Οι γελοιογραφίες αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα «ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.». Όλο αυτό το εγχείρημα πήρε τη μορφή της έντυπης συλλογής στην οποία τα σκιτσαρισμένα ανθρωπάκια του ζωντανεύουν με υπαινικτικούς διαλόγους και σαρκασμό.

Τα σκίτσα δεν δημιουργήθηκαν με τρόπο συνηθισμένο αφού δεν χρησιμοποίησε μολύβι παρά μόνο τον δείκτη του δεξιού χεριού του και την οθόνη του κινητού.

Γεννήθηκε ένα πρωινό του Οκτώβρη του 1958 στη Μυτιλήνη. Μεγάλωσε στην κωμόπολη της Καλλονής, πήρε το απολυτήριο του Γυμνασίου και έφυγε για σπουδές στην Αθήνα. Μετά από εξετάσεις πέρασε στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών, το οποίο κατάφερε να τελειώσει. Μετά από μια περιπλάνηση στον ιδιωτικό τομέας διάβηκε την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών όπου υπηρετεί ακόμα. Συνεργάστηκε για την έκδοση των περιοδικών ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΝΙΑΤΑ και ΤΑ ΚΑΛΛΟΝΙΑΤΙΚΑ. Δημοσίευσε κατά καιρούς κείμενα σε περιοδικά , εφημερίδες και ιστοσελίδες και το 2019 το βιβλίο «Στους δρόμους και στις γειτονιές».

 

 

#########