Πριν από μερικά χρόνια, οι “ειδικές μαθησιακές δυσκολίες”, η “ΔΕΠΥ”, ο “αυτισμός” ακούγονταν λέξεις άγνωστες και ίσως τρομακτικές. Στις μέρες μας αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας: Δεν υπάρχει σχολείο χωρίς μαθητές με αυτισμό, στις περισσότερες σχολικές τάξεις υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που παρακολουθούν τμήματα ένταξης και -το καλύτερο;- οι συμμαθητές όλων αυτών των παιδιών δεν τα αντιμετωπίζουν πια σαν κάτι το ξένο και “προβληματικό”. Τα παιδιά αυτά αποτελούν ισότιμα μέλη της μαθητικής κοινότητας -και αυτό αποτελεί πρόοδο.

Έχουμε ακόμα, όμως, πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση και επαρκής στήριξη στα παιδιά με “ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμό” κ.α. Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφεται το επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr, με θέμα “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 13:00-15:00 στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.

 

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν όλα τα νέα δεδομένα από τον χώρο των ειδικών θεραπείων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Τι γίνεται από τη στιγμή που ανακαλύπτουμε τα πρώτα σημάδια, πώς στηρίζουμε εκπαιδευτικά μα και ψυχολογικά το παιδί μας στο σχολική ηλικία, αλλά και τι γίνεται σε μεγαλύτερες βαθμίδες, στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και τις σπουδές του.

 

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Καλεσμένοι μας σε αυτό το σεμινάριο θα είναι οι:

Φώτης Παπαναστασίου, ειδικός παιδαγωγός, συγγραφέας και επιστημονικός διευθυντής του κέντρου ειδικών θεραπειών Παιδίων Πλεύση, στο Κερατσίνι.

Ευσταθία (Έφη) Ηλιοπούλου, Διδάκτωρ Οπτικού Αλφαβητισμού και Ενταξιακής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας, καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. και προϊσταμένη του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Πειραιά.

Γεράσιμος Κολαΐτης, καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Nίκη Ζάβρα, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/ Med στην Εκπαίδευση Ενηλίκων / μέλος της ομάδας my-book.gr

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, απαιτείται ωστόσο να συμπληρώσετε αυτή τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Χρήσιμο είναι στο σεμινάριο να συμμετέχουν και τα παιδιά σας, εφόσον βρίσκονται σε ηλικία που μπορούν να το παρακολουθήσουν. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων στη φόρμα.

Συμπληρώνοντας την παραπάνω φόρμα έχετε εγγραφεί επιτυχώς και δεν θα λάβετε άλλο email επιβεβαίωσης από εμάς.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤOY MY-BOOK.GR

Λίγα λόγια για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις My– book.gr

 

#########