Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, η Sanofi γιορτάζει το ορόσημο ανάπτυξης και παραγωγής της προγεμισμένης πένας χορήγησης ινσουλίνης που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

Ένα δισεκατομμύριο πένες χορήγησης ινσουλίνης SoloSTAR® έχουν παραχθεί στις εγκαταστάσεις της Sanofi στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας από την έναρξη της λειτουργίας τους το 2007, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίζουν το Διαβήτη.

Η SoloSTAR® είναι μια συσκευή χορήγησης  ινσουλίνης, με την οποία άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη λαμβάνουν  ινσουλίνη μακράς δράσης (ινσουλίνη glargine) ή ινσουλίνη βραχείας δράσης (ινσουλίνη glulisine). Αυτή η πένα χορήγησης ινσουλίνης αποτελεί την επιλογή πολλών ασθενών και επαγγελματιών της υγείας και το 2007 έλαβε το βραβείο GOOD DESIGN™ .

Ο Pierre Chancel, Senior Vice President του Τομέα Διαβήτη της Sanofi, σχολίασε: “Εύχρηστη 2  και με δυνατότητα επιλογής ακριβούς δοσολογίας 3, ηSoloSTAR ® απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια για την έγχυση της ινσουλίνης 4. Πρόκειται για μια συσκευή χορήγησης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ατόμων με διαβήτη  και λαμβάνει υπόψη τις συστάσεις ιατρών και άλλων ειδικών στη φροντίδα του Διαβήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη σε 140 χώρες χρησιμοποιούν την πένα. Είμαστε υπερήφανοι που αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτό το εξαιρετικό παράδειγμα επιτυχημένης πορείας σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.”

Έπειτα από μία αρχική επένδυση 150 εκατομ. ευρώ, τέθηκαν τα θεμέλια της μονάδας παραγωγής το 2006, ενώ η πρώτη πένα SoloSTAR® εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής μόλις ένα χρόνο αργότερα. Για να ανταποκριθεί στη γοργά αναπτυσσόμενη παγκόσμια ζήτηση, η παραγωγική ικανότητα της μονάδας SoloSTAR® αυξήθηκε με σταθερούς ρυθμούς. Επίσης, δύο παρόμοια εργοστάσια στο Πεκίνο της Κίνας και στο Όρελ της Ρωσίας κατασκευάζουν σήμερα πένες ινσουλίνης για την κάλυψη των αναγκών ατόμων με Διαβήτη σε τοπικό επίπεδο.

Πολλές λειτουργίες που σχετίζονται με τον θεραπευτικό τομέα του διαβήτη έχουν ενσωματωθεί στη μονάδα της Sanofi στη Φρανκφούρτη, μεταξύ των οποίων έρευνα & ανάπτυξη, παραγωγή ινσουλίνης και από του στόματος αντιδιαβητικών φαρμάκων και κατασκευή πενών ινσουλίνης. Το εργοστάσιο διαθέτει μια μακρά και πλούσια ιστορία σε ό,τι αφορά την έρευνα στο πεδίο του Σακχαρώδη Διαβήτη και της παραγωγής ινσουλίνης. Ακριβώς πριν από 90 χρόνια, ένας πρόδρομος  της Sanofi, με έδρα τις σημερινές εγκαταστάσεις στην Φρανκφούρτη αποτέλεσε  μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη που προσέφερε στα άτομα με Διαβήτη ινσουλίνη σταθερής ποιότητας και σε μεγάλη κλιμακα.

Ο Martin Siewert, Γενικός Διευθυντής της Sanofi Germany, πρόσθεσε: “Σε ό,τι αφορά στον όγκο παραγωγής που απαιτείται, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Sanofi αποφάσισε πριν ακόμα την κυκλοφορία της SoloSTAR®  να επενδύσει σε παραγωγικές δυνατότητες έως και 1 εκατομμυρίων πενών την ημέρα. Η επέκταση πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα και πολύ ομαλά – χάρη στη δέσμευση και την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των ομάδων της Sanofi και των προμηθευτών εξοπλισμού μας. Με τον δικό μας παραγωγικό κόμβο στη Φρανκφούρτη και ένα παγκόσμιο βιομηχανικό δίκτυο, οι 1 δισεκατομμύριο πένες που κατασκευάστηκαν έως σήμερα αποδεικνύουν την επιτυχία της Sanofi να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ατόμων με Διαβήτη σε ολόκληρο τον κόσμο.”

Σχετικά με τη  SoloSTAR®

Η SoloSTAR® είναι μία προγεμισμένη πένα ινσουλίνης μίας χρήσεως που επιτρέπει στα άτομα με Διαβήτη να επιλέγουν τη δόση της ινσουλίνης μεταξύ 1 και 80 μονάδων. Η πένα SoloSTAR® πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 2°C – 8° C μέχρι τη χρήση της για πρώτη φορά. Μετά την πρώτη χρήση της, η πένα μπορεί να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι 25°C και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάστημα έως 28 ημερών.

Σχετικά με τον Τομέα Διαβήτη της Sanofi

Η Sanofi αγωνίζεται να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, προσφέροντάς τους καινοτόμες, ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες λύσεις. Η  εταιρεία  διαθέτει  σήμερα  τόσο  ενέσιμα  όσο  και  από  του  στόματος φάρμακα:  τη  βασική  ινσουλίνη  glargine  και  τη  γευματική  ινσουλίνη  glulisine,  καθώς  και  τη σουλφονυλουρία γλιμεπιρίδη, η οποία χορηγείται από του στόματος μία φορά την ημέρα σε άτομα με  Σακχαρώδη  Διαβήτη  Τύπου  2.  Προκειμένου  να  παρέχει  ολοκληρωμένη  φροντίδα  για  την αντιμετώπιση   του   διαβήτη,   η   Sanofi   διαθέτει   επίσης   καινοτόμες   συσκευές,   μέτρησης   και παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος.

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi κατέχει ηγετική θέση στον Τομέα της Υγείας παγκοσμίως, με πολυδιάστατη δραστηριότητα, ανακαλύπτοντας, αναπτύσσοντας και παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi διαθέτει ισχυρή παρουσία στον Tομέα της Yγείας, με 7 πλατφόρμες ανάπτυξης: ολοκληρωμένες λύσεις για τον Διαβήτη, εμβόλια για ανθρώπινη χρήση, καινοτόμα φάρμακα, καταναλωτικά προϊόντα υγείας, αναδυόμενες αγορές, κτηνιατρικό τομέα και τη νέα Genzyme. Η Sanofi είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

Παραπομπές

1)       Η Insuman SoloSTAR ® ® κυκλοφορεί σε 20 χώρες της Ευρώπης, στην Αργεντινή, στη Λετονία, στην Ουκρανία και στη Ρωσία

2)       Hancu N, et al. J Diabetes Sci Technol 2011;5:1224-34

3)       Krzywon M, et al. Diabetes Technol Ther 2012;14:804-9

4)       Van der Burg T. J Diabetes Sci Technol 2011;5:150-5