Παρίσι, Γαλλία – 21 Ιανουαρίου 2010 – Διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής από τον  σεισμό που έπληξε το νησί της Αϊτής, η sanofi-aventis αναλαμβάνει να προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για την υλοποίηση μακροχρόνιων προγραμμάτων αναδόμησης του νησιού και αποκατάστασης της υγείας του πληθυσμού της Αϊτής.Η sanofi-aventis και οι εργαζόμενοί της ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αϊτής

  • 1 εκατομμύριο ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αναδόμησης
  • Επείγουσα οικονομική βοήθεια και σημαντικές δωρεές φαρμάκων και εμβολίων
  • Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη γενναιοδωρία των εργαζομένων, θα διπλασιασθεί από τον Όμιλο

 

Από τις πρώτες στιγμές της δραματικής αυτής κρίσης, οι ομάδες της sanofi-aventis κινητοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Αρχές και τις ομάδες που βρίσκονταν στην πληγείσα περιοχή, προκειμένου να διασφαλίσουν την αποστολή της πρώτης επείγουσας οικονομικής βοήθειας ύψους 100.000 ευρώ και μιας σημαντικής δωρεάς σε φάρμακα και εμβόλια.

 

Ο Όμιλος θα συνεχίσει τις αποστολές τόσο οικονομικής βοήθειας, όσο και φαρμάκων και εμβολίων στο νησί. «Αισθανόμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το μέγεθος της τραγωδίας που έπληξε την Αϊτή και  επιθυμούμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων», ανακοίνωσε ο Christopher A. Viehbacher, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της sanofi-aventis . «Η αλληλεγγύη είναι στο DNA του Ομίλου μας και θεωρώ ότι, ως παγκοσμίως διαφοροποιημένη ηγετική εταιρία στον τομέα της υγείας, είναι καθήκον μας να ανταποκριθούμε στις πλέον ουσιαστικές ανάγκες υγείας των πληγέντων».

Η sanofi-aventis έχει επίσης απευθύνει έκκληση στη γενναιοδωρία των υπαλλήλων σε ολόκληρο τον κόσμο να υποστηρίξουν το σκοπό αυτό. Για κάθε ευρώ που θα συγκεντρωθεί από τους υπαλλήλους, ο Όμιλος θα προσφέρει ένα επιπλέον ευρώ, διπλασιάζοντας έτσι το ποσό της δωρεάς που θα συγκεντρωθεί από τους εργαζομένους.

Οι δωρεές των εργαζομένων του Ομίλου θα συμβάλουν στην υποστήριξη του προγράμματος που θα υλοποιηθεί μετά την αντιμετώπιση των πρώτων άμεσων αναγκών και το οποίο έχουν αναλάβει έξι οργανώσεις -η Aide Mιdicale Internationale, η Care, ο Ερυθρός Σταυρός, η Handicap International, οι Γιατροί του Κόσμου και η UNICEF- που διαθέτουν εξειδίκευση και εμπειρία στην αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων, συνεργάζονται με τον Όμιλό μας και βρίσκονται ήδη στην Αϊτή. Οι οργανώσεις αυτές θα διασφαλίσουν τον συντονισμό όλων των υλοποιούμενων δράσεων, έτσι ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα οφέλη στους πληγέντες.

Σχετικά με τη sanofi-aventis
Η sanofi-aventis, μια από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και παρέχει θεραπευτικές λύσεις για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων.

#########