Η Roche Hellas, η Νο1 φαρμακευτική εταιρεία στον τομέα της καινοτομίας και βιοτεχνολογίας στη χώρα μας, υιοθέτησε και υλοποιεί από φέτος ένα ετήσιο πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής απασχόλησης στην εταιρεία, για 10 νέους πτυχιούχους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Roche Hellas άνοιξε φέτος κυριολεκτικά τις πόρτες της και υποδέχθηκε τους 10 νέους επιστήμονες της τάξης του 2013. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, η εταιρεία δίνει στους νέους που επιλέχθηκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους και να ενισχύσουν την εμπειρία τους και την εξειδίκευση στο αντικείμενό τους, στο υψηλού επιπέδου εργασιακό περιβάλλον της Roche Hellas.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas, Δρ. Alexander Zehnder, υποδεχόμενος τους επιτυχόντες του προγράμματος την πρώτη ημέρα εργασίας τους, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τους 10 νέους συναδέλφους μας για την επόμενη χρονιά. Στόχος της πρωτοβουλίας «Roche Management Trainee Program» είναι να δώσουμε σε αυτή τη νέα γενιά επιστημόνων της Ελλάδας, την ευκαιρία και τα εφόδια που θα συμβάλλουν στην επαγγελματική ανέλιξή τους και την περαιτέρω επιτυχία τους.

Παράλληλα, νιώθουμε υπερήφανοι που μέσα από αυτό το πρόγραμμα μπορούμε να συμβάλλουμε σε ένα βαθμό στη βελτίωση των συνθηκών που χαρακτηρίζουν τον τομέα της εργασίας στη χώρα, σήμερα. Προσδοκούμε πως μέσα από τη δέσμευσή μας στο «Roche Management Trainee Program», όλο και περισσότεροι ταλαντούχοι επιστήμονες θα επιλέγουν να εργάζονται στη χώρα τους – την Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων της Roche Hellas, κα. Κική Τσιάμη, πρόσθεσε: «Το «Management Trainee Program» της Roche, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους αποφοίτους ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων που έχουν υψηλό αίσθημα επαγγελματικής αφοσίωσης, ανήσυχο πνεύμα και δυναμισμό, να εξελιχθούν ως επαγγελματίες και να στελεχώσουν τη φαρμακευτική βιομηχανία του μέλλοντος ή του κλάδου που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν. Η RocheHellas, μέσω του υψηλού επιπέδου εργασιακού περιβάλλοντος που διακρίθηκε πρόσφατα ως ιδανικό στην Ελλάδα (BestWorkplaceGreece 2013), αποτελεί έναν ανταγωνιστικό σταθμό στη διαμόρφωση μίας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας.»

Σχετικά με το πρόγραμμα:

Στο πρόγραμμα υπεβλήθησαν 1.392 αιτήσεις από υποψηφίους προερχόμενους από τους κλάδους σπουδών Οικονομικών Επιστημών, Νομικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, Marketing& Επικοινωνίας, Φαρμακολογίας, Βιολογίας κ.α., πολλοί από τους οποίους έκαναν αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις εργασίας.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής του προγράμματος περιελάμβαναν οι συμμετέχοντες να διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (με βαθμό πτυχίου μεγαλύτερο του 7) και μεταπτυχιακό, μέγιστη εργασιακή εμπειρία που να μην ξεπερνά το ένα έτος, καθώς και να διαθέτουν πιστοποιημένη ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον ήταν προαπαιτούμενη η άρτια γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και οι εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες υποψήφιους.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας.

#########