Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος της φυλακής είναι δύσκολος ένας κόσμος με δικούς του κανόνες και άγριες επιβολές αυτών των κανόνων. Ένας όμως άριστος ρεφλεξολόγος έκανε το μεγάλο πείραμα. Ναι ο Σπύρος Δημητράκουλας αποφάσισε να διδάξει βασικές αρχές ρεφλεξολογίας στους φυλακισμένους των αγροτικών φυλακών της Τίρυνθας και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Με άριστη συνεργασία των φορέων και των διευθυντών των φυλακών ο δάσκαλος Σπύρος Δημητράκουλας μπήκε στον επικίνδυνο κόσμο των φυλακών και δίδαξε απαλές κινήσεις μαλάξεις μασάζ ανακούφιση του πόνου και ευεργετική χρήση των ελαίων. Όπως τόνισε ο ίδιος είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τις εναλλακτικές θεραπείες.

Ο υπερπληθυσμός στις φυλακές όλου του πλανήτη δείχνει ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να γίνουν αυτά τα άτομα χρήσιμα στον εαυτό τους αλλά και στην κοινωνία όταν βγουν έξω. Να έχουν κάποια εκπαίδευση για να κερδίζουν τη ζωή τους. Πολλοί από αυτούς είναι αγράμματοι αλλά η ρεφλεξολογία έχει ένα μεγάλο προσόν μιλάει με εικόνες και αυτό είναι πολύ πιο εύκολα κατανοητό. Οι κρύσταλλοι είναι το αποτέλεσμα του πόνου στις αρθρώσεις στις νευρικές απολήξεις και στα τριχοειδή αγγεία άρα έχουμε κακή κυκλφοορία.

Στα πρόωρα παιδάκια πρόσφατα εφαρμόστηκε η ρεφλεξολογία δηλαδή μασάζ στα άκρα για να έχουν καλύτερη κυκλοφορία και να αναπτύξουν καλύτερο αναπνευστικό σύστημα. Γι αυτό οι μητέρες πρέπει να τρίβουν συχνά τα παιδιά τους τα ευεργετούν πολλαπλά. Έτσι αποδεικνύεται και η σημασία του αγγίγματος. Ο Ιπποκράτης είχε πει για την ρεφλεξολογία ότι έχει το μικρότερο κομμάτι που πονάει στο σώμα έχει και το μεγαλύτερο.

Μια μαλακή εντριβή χαλαρώνει μια συχνή εντριβή αδυνατίζει και μια μάλαξη αναπτύσσει την σαρκοφυία. Τα μέσα νεύρα είναι τα πιο σοβ αρά. Αν κάνετε μασάζ μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου δαχτύλου του ποδιού και ανάμεσα στο 4ο και το 5ο δάχτυλο τότε η ευεξία είναι πολύ σημαντική. ΟΙ αρτηρίες είναι δίπλα και αναπτύσσονται καλύτερα. Να τρίβετε το πάνω μέρος του χεριού σας σαν να παίζετε άρπα γιατί εκεί είναι αρτηρίες και νεύρα που ζητάνε αναζωογόνηση. Ο νοτιάς φουσκώνει το σώμα τις αρτηρίες τα νεύρα ο βοριάς τα στεγνώνει. Ότι εφαρμόζετε εξωτερικά ωφελούν τα εσωτερικά. ΓΙ αυτό πίνουμε κρύα υγρά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.

Από την άλλη δεν δέχονται όλοι αυτή την θεραπεία δεν είναι έτοιμοι να γίνουν καλά με αυτό τον τρόπο. Πολλοί θλίβονται αλλά δεν ξέρουν ότι η θλίψη κάνει ξηρότητα και το αντίδοτό της είναι πολλά υγρά. Ο Γαληνός αντιμετώπιζε τέτοιες καταστάσεις με μασάζ απαλές κινήσεις και πολύ λάδι. Με πιο γρήγορες μαλάξεις και κινήσεις αφυπνίζονται τα συναισθήματα. Και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να γίνετε εσείς γιατροί του εαυτού σας αλλά και των γύρω σας.