Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Άγια Θεοφάνεια, σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Παρά το δριμύ ψύχος που επικρατούσε αρκετοί συμπολίτες μας είχαν κατακλίσει από νωρίς όλα τα λιμάνια, για να παρακολουθήσουν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Για μία ακόμη φορά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με εντολή του Προέδρου του Κ.Δ.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού και των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πειραιά, Ρόδου και Πατρών, για την ασφάλεια του κοινού αλλά και των κολυμβητών, που αψήφησαν το κρύο για να πέσουν στα παγωμένα νερά, διέθεσε Ναυαγοσωστικά σκάφη και Εθελοντές Ναυαγοσώστες – Διασώστες Υγρού Στοιχείου, αλλά και δύτες ασφαλείας στις τοπικές  προβλήτες των ως άνω Λιμένων.

Για δεύτερη φορά έγινε ναυαγοσωστική κάλυψη του κεντρικού Λιμένα Πειραιά, με την παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας, καθώς και πλήθους κόσμου. Για την ασφάλεια της λαμπρής αυτής τελετής του καθαγιασμού των υδάτων ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε ένα ναυαγοσωστικό σκάφος πλήρως εξοπλισμένο, με 8 Εθελοντές Ναυαγοσώστες, καθώς και το ναυαγοσωστικό ρομπότ EMILY για την ασφάλεια του κοινού και των κολυμβητών.

Τα σχόλια για την παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, απ΄ όλους τους παρευρισκομένους, ήταν ιδιαίτερα κολακευτικά.