Λέμε πως τα παιδιά μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε! Λέμε πως θα κάναμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είναι ασφαλή και ευτυχισμένα. Το εννοούμε; Ξέρουμε, δηλαδή, τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση ενός σοβαρού ατυχήματος, π.χ. πνιγμού ή χτυπήματος, ώστε πράγματι να σώσουμε το παιδί μας (ή οποιονδήποτε άλλο) από μεγάλο κίνδυνο;

Για τρίτη χρονιά, το Infokids.gr συνδιοργανώνει μαζί με τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων ένα σεμινάριο που αγαπήσατε και μας ζητήσατε να επαναλάβουμε. Πρόκειται για τις Πρώτες Βοήθειες, ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυαγοσωστικής LIFEGUARD HELLAS και συγκεκριμένα τον επικεφαλής κ. Σπύρο Μητριτσάκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτή στον Αμερικάνικο Ερυθρό Σταυρό και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Την Κυριακή, 5 Ιουνίου, στις 17.00, θα σας περιμένουμε να έρθετε μαζί με τα παιδιά στο Σεράφειο Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων (Λ. Πειραιώς 160), ένα μοναδικό συγκρότημα Αθλητισμού Πολιτισμού και Καινοτομίας, 3.500 m2 που περιλαμβάνει πρότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και συγχρόνως φιλοξενεί και τον κόμβο καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων.

Εκεί, στον χώρο της πισίνας, οι διασώστες θα μιλήσουν και θα μας δείξουν τις βασικές πρώτες βοήθειες που ως γονείς, αλλά και υπεύθυνοι πολίτες, οφείλουμε να γνωρίζουμε για να μπορούμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας από κάθε πιθανό κίνδυνο. Να σημειωθεί ότι το κομμάτι της ναυαγοσωστικής θα παρουσιαστεί ζωντανά από τον κ. Μητριτσάκη μέσα στην πισίνα.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση, κατά την οποία οι διασώστες θα απαντήσουν σε συγκεκριμένες, διευκρινιστικές ερωτήσεις των γονιών.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων και Ιατρός κ. Μανόλης Καλαμπόκας.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Απαιτείται, ωστόσο, η κράτηση θέσης δηλώνοντας τα στοιχεία σας στη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Επιπλέον για  πληροφορίες ή για να κάνετε τηλεφωνική κράτηση , μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων  καθημερινά από 8.30 πμ έως και 14.00 μμ στο 210-2015510  εσωτ.119 & 120

Οι κρατήσεις θέσεων θα γίνονται με σειρά προτεραιότητα μέχρι εξάντλησης της διαθεσιμότητας.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Στο σεμινάριο «Πρώτες βοήθειες για παιδιά: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς», ο κ. Σπύρος Μητριτσάκης θα μας μιλήσει για όλα τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να γνωρίζουμε για να λάβουμε σε περίπτωση που απειληθεί με κάποιον τρόπο η σωματική ακεραιότητα του παιδιού μας. Θα μιλήσουμε, λοιπόν, μεταξύ άλλων, για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που:

-Το παιδί μας πέσει και χτυπήσει σοβαρά κάποιο μέλος του σώματός του. Πώς περιποιούμαστε σωστά μια πληγή και τι κάνουμε σε περίπτωση κατάγματος;

-Το παιδί μας κινδυνεύσει από πνιγμό στη θάλασσα ή την πισίνα ή ακόμα κι αν καταπιεί ένα μικρό αντικείμενο που μπορεί να φράξει τους αεραγωγούς του.

-Το παιδί μας δεχτεί τσίμπημα από μέδουσα/τσούχτρα, αχινό ή ακόμα και από φίδι ή σκορπιό.

-Το παιδί μας υποστεί ηλίαση, θερμοπληξία ή ακόμα και έγκαυμα.

#########