Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της Φαρμακευτικής Εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους κατοίκους της περιοχής, με θέμα «Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Ακράτεια Ούρων» στο ΚΑΠΗ Βούλας, την Παρασκευή, 8  Νοεμβρίου 2013. 

Συντονίστρια της Εκδήλωσης ήταν η κα Κυριακή Βασιλείου, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου, ενώ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κα Μαρία Σίνα Χόβρη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Την ενημερωτική ομιλία για την ακράτεια ούρων πραγματοποίησε ο κος Δημήτριος Δρακόπουλος, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, ο οποίος εστίασε στα είδη, τα αίτια, τους τρόπους διάγνωσης καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της ακράτειας. Πρόκειται για ένα πρόβλημα με σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις καθώς οι πάσχοντες περιορίζουν ή διακόπτουν διάφορες δραστηριότητες όπως η άθληση, τα ταξίδια κ.α.

Επίσης, απουσιάζουν συχνά από την εργασία τους και έχουν μειωμένη παραγωγικότητα, αναγκάζονται να φορούν ειδικά ρούχα ως μέσο προφύλαξης, ενώ διακατέχονται από φόβο, ενοχή και έλλειψη αυτοεκτίμησης. Στις γυναίκες το φαινόμενο της ακράτειας είναι συχνότερο σε σχέση με τους άνδρες, ενώ όπως επισήμανε ο κος Δρακόπουλος σχεδόν πάντα το σύμπτωμα της ακράτειας οφείλεται σε κάποια παθολογική κατάσταση.

Η ακράτεια ούρων ωστόσο αντιμετωπίζεται μέσω ειδικών ασκήσεων, φαρμακευτικής αγωγής ή και χειρουργικά όπου απαιτείται. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προτροπή οι πάσχοντες να ζητούν αμέσως τη βοήθεια του ειδικού ουρολόγου ώστε να λαμβάνουν την κατάλληλη βοήθεια και να μην οδηγούνται στην αυτοαπομόνωση ή και σε κατάθλιψη ορισμένες φορές εξαιτίας της ακράτειας.

#########