Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία,  στους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τους στόχους και το περιεχόμενο ενός από τα μεγαλύτερα ιατρικά συνέδρια της χώρας, των Πανελληνίων Σεμιναρίων Ομάδων Εργασίας, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο διάστημα 20-22 Φεβρουαρίου 2020 (The Met Hotel).

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γουδέβενος, ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για ένα συνέδριο που σηματοδοτεί διαχρονικά το μεγάλο ενδιαφέρον των Καρδιολόγων, με την παρουσία φέτος -και τις τρεις ημέρες του συνεδρίου- 2.500 συνέδρων περίπου.

Ανέδειξε το προφίλ και τους κύριους άξονες δραστηριοποίησης της ΕΚΕ, που εστιάζονται στην εκπαίδευση των καρδιολόγων, την ιατρική έρευνα και την ενημέρωση των πολιτών, με στόχευση τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΕ ενημέρωσαν για τους στόχους και το περιεχόμενο του συνεδρίου καθώς και για κρίσιμα θέματα Καρδιαγγειακής Υγείας που αφορούν τους πολίτες.

Οι επιστήμονες ανάδειξαν επίσης τις πολύπλευρες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σε μια σειρά πεδίων όπως το e-cardiology, την νέα Ομάδα Εργασίας Ψηφιακής Καρδιολογίας και την αξιοποίηση ευρύτερα της τεχνολογίας στην θεραπεία και παρακολούθηση των ασθενών.

Δόθηκε πληροφόρηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα stent for life καθώς και προγράμματα αντιμετώπισης της στεφανιαίας νόσου, με εργαλεία την προνοσοκομειακή διάγνωση και τηλεϊατρική.

Τέλος οι ομιλητές μίλησαν για τις κοινωνικές δράσεις της ΕΚΕ, μία από αυτές το Forum γυναικών Καρδιολογίας αλλά και την διεπιστημονική συνεργασία με άλλες ειδικότητες, για την έγκυρη ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων υγείας.