Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η νέα δράση του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ «Περίπατος στο Δάσος Συγγρού για όλη την οικογένεια – ασκούμαστε, διασκεδάζουμε, ενημερωνόμαστε!» την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013. 

Με μεγάλο ενθουσιασμό και σύμμαχο τον καλό καιρό, μικροί και μεγάλοι φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Δάσους την Κυριακή το πρωί για να συμμετέχουν σε μία πρωτότυπη εκδήλωση που περιείχε τα πάντα! Ξεκινήσαμε με ένα περίπατο στο καταπράσινο δάσος, με στόχο την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας αλλά και μία πρώτη γνωριμία με αυτή την πολύτιμη όαση οξυγόνου και πρασίνου έκτασης 1000 στρεμμάτων.

Στο τέλος της διαδρομής δυνατή μουσική ακουγόταν από τα μεγάφωνα του ανοιχτού θεάτρου, καλώντας γονείς και παιδιά να λάβουν τις θέσεις τους στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γ. Πατούλης, η κα Έλενα Στάμου Εθνική Συντονίστρια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών κος Λεωνίδας Καζακόπουλος. 

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαρία Κουφάκη που με τη βοήθεια μίας τρισδιάστατης κατασκευής μπόρεσε με πολύ απλά λόγια να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους σχετικά με θέματα ισορροπημένης διατροφής, υγιεινής και φυσικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο μάλιστα του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ μία τρισδιάστατη διατροφική πυραμίδα θα παραχωρηθεί σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Αμαρουσίου, ως εκπαιδευτικό εργαλείο. 

Έπειτα, και σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (Κ.Ε.Α.Ν.), όλα τα παιδιά συμμετείχαν στο επιδαπέδιο παιχνίδι για τον πλανήτη και το περιβάλλον, Planetbook.

Πολλές ακόμα εκπλήξεις και δώρα περίμεναν τους μικρούς φίλους του προγράμματος, όπως επιτραπέζια παιχνίδια και εκπαιδευτικά βιβλία. Μοιράστηκαν επίσης νερά, χυμοί αλλά και φρέσκα φρούτα αφού στο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ η κίνηση πάει πάντα χέρι-χέρι με την ισορροπημένη διατροφή.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν οι χορηγοί Coca-Cola Τρία Έψιλον με τον φυσικό χυμό Amita, η Agrotica Center αλλά και διάφοροι συνεργαζόμενοι φορείς, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Χρυσός χορηγός του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι η εταιρεία Ferrero Ελλάς.

#########