Αρχική Ι.Σ.Α Παρέμβαση του ΙΣΑ, για τις οφειλές των υγειονομικών στον ΕΦΚΑ – πρώην...

Παρέμβαση του ΙΣΑ, για τις οφειλές των υγειονομικών στον ΕΦΚΑ – πρώην ΤΣΑΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρέμβαση για τις οφειλές των υγειονομικών στον ΕΦΚΑ – πρώην – έκανε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με επιστολή που απέστειλε στο Διοικητή  του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη.

Ειδικότερα, στον επιστολή αναφέρεται ότι ο  ΙΣΑ έγινε δέκτης παραπόνων και καταγγελιών ιατρών- μελών του, καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν την διαδικασία ένταξης τους στην ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες στο σύστημα δεν εμφανίζονται καθόλου οι οφειλές των ιατρών ή εμφανίζονται μεν οι οφειλές, πλην όμως είναι εσφαλμένες καθώς εμφανίζονται μεγαλύτερα ή και μικρότερα ποσά των πραγματικών οφειλών.

Το ανωτέρω οφείλεται στην αδυναμία εμφάνισης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος, των ορθών οφειλών των ιατρών στο τ. Ε.Τ.Α.Α. – Τομέας Τ.Σ.Α.Υ., και συγκεκριμένα των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12/2016.

Περαιτέρω, πρόβλημα έχει ανακύψει και με τις οφειλές που αφορούν το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και οι οποίες εμφανίζονται στους ιατρούς οι οποίοι έχουν τόσο την ιδιότητα του μισθωτού, όσο και του αυτοαπασχολούμενου.

Ο ΙΣΑ καταλήγει ζητώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση απώλειας της ρύθμισης ακόμα και μετά την άτυπη παράταση που δόθηκε μέχρι 31/12/2019.