Αρχική Συνέδρια - Ημερίδες - Εκδηλώσεις “Παρ’ όλα αυτά”. Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο

“Παρ’ όλα αυτά”. Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Γεωργία Μαυραγάνη παρουσιάζουν μια παράσταση-μαρτυρία για τον καρκίνο με τίτλο "Παρ''ολα αυτά" την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 στο Από μηχανής Θέατρο. Οκτώ γυναίκες που έζησαν την ασθένεια του καρκίνου του μαστού ανεβαίνουν στη σκηνή για να μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την ασθένεια. Συμμετέχουν : Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα.Με την ευγενική υποστήριξη του Θεάτρου «Από μηχανής».Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Τηλέφωνο κρατήσεων 210-3826600 καθημερινά 9πμ-5μμ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος προσκαλεί την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, να παρουσιάσει την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση «Παρ’ όλα αυτά. Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο»  σε σκηνοθεσία. Γεωργίας Μαυραγάνη, αγκαλιάστηκε  με ιδιαίτερη θέρμη από το Αθηναϊκό κοινό, το οποίο γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του «Από Μηχανής» Θεάτρου, σε όλες τις παραστάσεις του.

 

Η  εξαιρετική  συμμετοχή του κόσμου, οι ένθερμες κριτικές, καθώς και οι  προτάσεις που διατυπώνονται καθημερινά από κάθε γωνιά της Ελλάδας για την παρουσίαση της παράστασης και εκτός Αθηνών, οδήγησε στην εκλογή της Θεσσαλονίκης, ως πρώτη βάση εξόρμησης και στη φιλοξενία από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.  

 

Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια ανεβαίνουν   στη σκηνή και μοιράζονται  με τον κόσμο  την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους όπως αυτή μεταλλάχτηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους. Στόχος της παράστασης είναι να μιλήσει ανοιχτά για την ασθένεια και τον πόνο της, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και στο κοινό μέσω της τέχνης, να μετατρέψουν την δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία και ομορφιά. Σαν οδοιπόροι στη δύσκολη διαδρομή τους μέσα από την ασθένεια, οι γυναίκες πλέκοντας και δημιουργώντας μία συνεκτική ιστορία ανθρωπιάς, συναισθηματισμού, χαράς και λύπης, οδηγούν στην πρωταρχική επίδραση του θεάτρου: την λυτρωτική μέθεξη του κοινού με τα δρώμενα επί σκηνής. Μία παράσταση, όχι μόνο για όσες και όσους έχουν παρόμοιες ιστορίες, αλλά και για όλους τους ανθρώπους.

 

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε. για την υποστήριξη των ασθενών που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου, υπό την επιστημονική ευθύνη του Ιωάννη Ντίνου, Κλινικού Ψυχολόγου.

 

Συμμετέχουν : Καλλιόπη Γανιάρη,  Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ,  Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη. Ηθοποιός – Βοηθός : Ναζίκ Αϊδινιάν

 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν, Δανάη Σπηλιώτη,Νίκη Δουλγεράκη

Σκηνογραφική επιμέλεια : Άρτεμις Φλέσσα, Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου -Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες-Βίντεο: Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης, Ηχητική Επιμέλεια: Χάρης Νείλας

“Παρ’ όλα αυτά”. Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο
Rate it