«Φρένο» στη νεφρική ανεπάρκεια, μιας από τις πλέον σοβαρές επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη, μπορεί να βάλει η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με καλή διατροφή, άσκηση και έλεγχο του σωματικού βάρους. Στη χώρα μας, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι πάσχουν από νεφροπάθειες που ποικίλουν σε βαρύτητα, αριθμός που θα μπορούσε να μειωθεί θεαματικά εάν είχαν ακολουθήσει ορισμένους πρακτικούς κανόνες.
Εξίσου ανησυχητικά είναι και τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα: ο αριθμός των νεφροπαθών σε ολόκληρο τον κόσμο υπολογίζεται σε 240 εκατομμύρια, ενώ μέσα στην επόμενη 15ετία οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση μεγαλύτερη του 50%, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 380 εκατομμύρια

!

 

Για όλες τις νεώτερες εξελίξεις στη Νεφρολογία – ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού (Πέμπτη 11 Μαρτίου), θα σας μιλήσουν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Νεφρολογίας και Υπέρτασης (ΕΚΟΝΥ),  αμ. επικ. καθηγητής κ. Αθ. Διαμαντόπουλος, ο καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας Α.Π.Θ. κ. Δ. Γκρέκας, ο αν. καθηγητής Παθολογίας – Νεφρολογίας κ. Δ. Βλαχάκος, ο διευθυντής ΕΣΥ νεφρολόγος κ. Αθ. Αγραφιώτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Ελλάδος κ. Γ. Καστρινάκης σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010, ώρα 11:30, στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα  Μυκήνες).

#########