Ένα μήνυμα αναγνώρισης της γυναικείας δύναμης, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά και μια πρωτότυπη υπενθύμιση για την ανάγκη προληπτικών εξετάσεων και προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα, που είναι κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, δίνει το «FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Το Fairlife επέλεξε ένα VIDEO στο οποίο πρωταγωνιστούν γυναίκες που μοιράζονται μαζί του το όραμα για έναν κόσμο χωρίς καρκίνο του πνεύμονα:  γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του πνεύμονα και δίνουν το δικό τους μήνυμα δύναμης, γυναίκες παθολόγοι-ογκολόγοι, πνευμονολόγοι κ.ά., μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του φορέα, γυναίκες νοσηλεύτριες, ψυχολόγοι, γυναίκες-μέλη του Fairlife, δημοσιογράφοι υγείας και wellbeing, αλλά και εθελόντριες που υποστηρίζουν τους στόχους και το όραμα του Fairlife, ενώνουν τις φωνές τους για να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, γιατί «η ζωή θα πρέπει να κόβει την ανάσα, και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα»!

Το βίντεο έχει την υποστήριξη των παρακάτω φορέων/επιστημονικών εταιρειών:

Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), «Γυναίκες στην Ογκολογία, W4O-Hellas», Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρείας (ΕΠΕ), Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α).

Μερικά από τα μηνύματα στο video του Fairlife:

 • Εγώ υπάρχω γιατί πρόλαβα…λίγο αργά αλλά τελικά πρόλαβα- είδα το θαύμα της επιστήμης- θέλω να προλάβεις κι εσύ – η ζωή σου αξίζει!
 • Ημέρα της γυναίκας. Ημέρα της δύναμης, ημέρα της ελπίδας, ημέρα της ενσυναίσθησης. Σήμερα μιλάμε δυνατά για τον καρκίνο του πνεύμονα: γιατί μας αφορά!
 • Με αγάπη για την γυναίκα, ταξιδεύουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι στάση ζωής
 • Καπνίζεις; Λάθος έκφραση. Σε καπνίζει το τσιγάρο
 • Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα όπως ο καρκίνος του μαστού! Πώς; Με αξονική χαμηλής δόσης ακτινοβολίας!
 • Είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που παλεύει για τη ζωή της. Η νίκη απέναντι στον καρκίνο είναι η δική μας φροντίδα.
 • «Όταν τολμώ να νιώθω δυνατή και χρησιμοποιήσω αυτή τη δύναμη για να κάνω αληθινά τα οράματα μου, τότε γίνεται όλο και λιγότερο σημαντικό το αν φοβάμαι…»
 • Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι γένους θηλυκού, το ίδιο και η δύναμη και η ελπίδα.
 • Κάθε μέρα έχει 24 ώρες, 1440 λεπτά. Ας αφιερώσουμε 5 (μόνο 5) λεπτά. Ας ακούσουμε το σώμα μας, ας μην αγνοήσουμε έναν επίμονο βήχα, μια ανεξήγητη κούραση. Αφουγκράσου το σώμα σου, μην αγνοείς τα σημάδια.
 • Όλες μαζί οι γυναίκες του Fairlife μοιράζεστε ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης, δίνοντας πνοή σε ένα όραμα
 • Nα είναι η ζωή εκείνη που θα κόβει την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!
#########