Οι δωρεάν δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, συνεχίζονται με τη συνεργασία του Δήμου Περάματος από την Τρίτη, 26 έως και την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013.  

Συγκεκριμένα πραγματοποιείται Δωρεάν Πρόβλεψη Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων (μέτρηση Heart Score) από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο Δημαρχείο Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 28) – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου από 09:00 έως 14:00

. 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου περιλαμβάνει τη δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & της χοληστερόλης, τη λήψη δημογραφικών στοιχείων, την καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη Συμβουλευτική Νοσηλευτική.  Σε όλους τους εξεταζομένους θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη και οδηγίες διατροφής.  

Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, ιατροί και νοσηλευτές του Ωνασείου θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν στην πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων ενώ θα απαντήσουν και στα ερωτήματα του κοινού.  H στρογγυλή τράπεζα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Περάματος, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Τέλος, εργαζόμενοι στο Δήμο που δραστηριοποιούνται σε μαζικούς χώρους μπορούν να συμμετάσχουν σε Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης που θα πραγματοποιηθούν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.  

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΩΚΚ www.onasseio.gr (τηλ. 210 94 93 188) ή στο τηλέφωνο του Δήμου Περάματος, 210 40 92 290.

#########