Οι δωρεάν δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, συνεχίζονται με τη συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου από την Τρίτη, 12 έως και την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013.  

Συγκεκριμένα πραγματοποιείται Δωρεάν Πρόβλεψη Κινδύνου Καρδιαγγειακών Παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Στις 12 & 13 Νοεμβρίου 2013, ο έλεγχος θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Σολωμού, Κωνσταντινουπόλεως και Ομήρου, Μοσχάτο) και στις 14 Νοεμβρίου 2013 στην Αίθουσα Επτά (Οδός Επταλόφου 2 – απέναντι από το Παλαιό Δημαρχείο Ταύρου). Οι ώρες διεξαγωγής είναι: 09:00 – 14:00. 

 

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου περιλαμβάνει τη δωρεάν μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & της χοληστερόλης, τη λήψη δημογραφικών στοιχείων, την καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη Συμβουλευτική Νοσηλευτική.  Σε όλους τους εξεταζομένους θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη και οδηγίες διατροφής. 

Την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 19:00, ιατροί και νοσηλευτές του Ωνασείου θα παρουσιάσουν θέματα που αφορούν στην πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων ενώ θα απαντήσουν και στα ερωτήματα του κοινού.  H στρογγυλή τράπεζα θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Τέλος, εργαζόμενοι στο Δήμο που δραστηριοποιούνται σε μαζικούς χώρους μπορούν να συμμετάσχουν σε Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης που θα πραγματοποιηθούν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.  

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. 

#########