Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός και εθελοντικός οργανισμός στην Ελλάδα, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5/12), διοργανώνοντας μεγάλη εκδήλωση για παιδιά και εφήβους στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, στην Πλατεία Καπνικαρέας και ώρες 12-2 μ.μ., ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσει δράση για παιδιά και εφήβους, στοχεύοντας στη διάδοση του Ερυθροσταυρικού πνεύματος και της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού στους νέους.  Ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε παιδιά όλων των ηλικιών να έρθουν το Σάββατο (4/12) στην Πλατεία Καπνικαρέας για να συναντήσουν από κοντά τους «Ήρωες της διπλανής πόρτας» αλλά και να ενημερωθούν για την πολύπλευρη ανθρωπιστική τους δράση, τόσο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όσο και προς όφελος των αδύναμων συνανθρώπων μας. Παράλληλα, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματική δράση με αφορμή τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος και να γνωρίσουν μέσα από δραστηριότητες τη μακρά ιστορία του μεγαλύτερου Ανθρωπιστικού Οργανισμού παγκοσμίως. Στο τέλος της δράση θα διανεμηθούν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ οι δραστηριότητες είναι διαμορφωμένες κατάλληλα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

#########