Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2010
Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, και του αρμοδίου Υπουργού αντιστοίχως, ορίζονται οι ακόλουθοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γενική Γραμματεία Πρόνοιας
Κατριβάνος Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αντινομάρχης Αθηνών
Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας
Δημόπουλος Αντώνης, Οδοντίατρος – Διδάκτωρ Παν. Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ  

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης
Δρέττα Αθηνά, Οδοντίατρος, Αντινομάρχης Αθηνών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης
Μπάκας Ευθύμιος, Οικονομολόγος, στέλεχος επιχειρήσεων
Ειδική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Παιδείας
Κοντογιάννης Μιχάλης, Διευθυντής 99ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών


 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής
Βλάχος Γιώργος, Καθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομικής και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Βλάχος Γιώργος

Καθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομικής και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου, με μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. και Διδακτορική Διατριβή από το Πανεπιστήμιο PARIS I – Panth?on Sorbonne. Διετέλεσε Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΜΠΣ) και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (ΜΠΣ) ενώ έχει διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα ΤΕΙ Πειραιά κ.α. καθώς και σε χώρες της αλλοδαπής. Σύμβουλος και επικεφαλής μελετών στον χώρο της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε Οργανισμούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μπάκας Ευθύμιος

Γεννήθηκε το 1964 στην Φωκίδα. Οικονομολόγος και στέλεχος επιχειρήσεων. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) στην Οικονομετρική Ανάλυση & κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου M.B.A. από το Cass Business School του CITY UNIVERSITY του Λονδίνου.Regional business manager σε εταιρεία πληροφορικής της ναυτιλίας, έχει ασκήσει διοίκηση στα πεδία εταιρικής ανάπτυξης, διοίκησης και μάρκετινγκ σε εταιρίες εμπορίου, συμβουλευτικής επιχειρήσεων, κατασκευών, τεχνολογίας και πληροφορικής. Παράλληλα, λαμβάνει συνεχή & διαφοροποιημένη επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα & στο εξωτερικό, εξειδικευμένη στα επιχειρησιακά πεδία κάθε τομέα. Μέλος του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ από το 2004, ασκεί καθήκοντα επιμορφωτή στελεχών και συντονιστή ομάδας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κοντογιάννης Μιχάλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 . Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές (M.Ed.) σε θέματα πληροφορικής στην εκπαίδευση στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και δίπλωμα διετούς μετεκπαίδευσης στην ειδική αγωγή από το Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές έρευνες καθώς και σε συνέδρια ως εισηγητής. Είναι μαχόμενος εκπαιδευτικός και υπηρετεί ως διευθυντής στο 99ο Δημοτικού Σχολείου Αθήνας που εδρεύει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών. Διαθέτει συγγραφικό και επιστημονικό έργο.Είναι μέλος του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και των ομάδων εργασίας του. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δρέττα Αθηνά

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Τελείωσε την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988.Κατά την περίοδο 1988 – 1993, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Ακίνητης Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου συμμετείχε στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του. Συντονίστρια του Προγράμματος «Οδοντική Υγεία στην Αλβανία» στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος INTERREG, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.Από το 1988 έως σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Είναι Αντινομάρχης Αθηνών από το 2002 με αρμοδιότητες σε θέματα ελέγχων στην αγορά, Δημόσιας Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας και Πολεοδομίας. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Κατριβάνος Γεώργιος

Γεννήθηκε το 1952 και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από το 2002 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών-Πειραιώς. Έχει διατελέσει Αντινομάρχης Εμπορίου, Τουρισμού, Πολεοδομιών, Οικονομικών, Προμηθειών και Περιβάλλοντος καθώς και Πρόεδρος των Νομαρχιακών Επιτροπών Διοικητικών Υπηρεσιών-Παιδείας & Πολιτισμού, Προϋπολογισμού-Οικονομικών-Προμηθειών, Τεχνικών Έργων-Πολεοδομίας. Έχει επίσης διατελέσει μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” (2007-2008), του νοσοκομείου “ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ” (2003-2004) και του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών “ΦΑΕΘΩΝ” (2003-2006).

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Δημόπουλος Αντώνης

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1953. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ορθοδοντική στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Βιέννης. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε γραμματέας της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος και συμμετείχε σε πολλά συνέδρια με σειρά ανακοινώσεων. Από το 1983 έως σήμερα εργάζεται ως ειδικός ορθοδοντικός.Δραστηριοποιείται στο χώρο της δημόσιας υγείας-κοινωνικής πολιτικής και διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος στο ΙΚΑ και στο Υπουργείο Υγείας. Θήτευσε ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας και υπήρξε πρόεδρος της ΜΚΟ «Πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό στην Υγεία». Είναι αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου από το 2008.#########