Οι Γιατροί του Κόσμου με τη σημαντική στήριξη του Betshop.gr, ανταποκρινόμενοι πάντα στις ανάγκες της κοινωνίας και τις νέες προκλήσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες εν μέσω της πανδημίας Covid19, καθώς και του αυστηρότερου περιορισμού της ελευθερίας μετακινήσεων, προσφέρουν στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο Αθηνών των ΓτΚ δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, μέσω του προγράμματος OPEN MINDS 21.

Με τη γενναιόδωρη κοινωνική προσφορά από το Betshop.gr διασφαλίζεται η οικονομική ενίσχυση του προγράμματος και η συνέχιση παροχής υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην κοινότητα από επαγγελματίες ψυχικής υγείας των Γιατρών του Κόσμου, σε ένα πλαίσιο αξιοπρέπειας και αποδοχής για όλους τους ανθρώπους δίχως διακρίσεις. Να σημειωθεί ότι, φέτος είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία το Betshop.gr στηρίζει με αυτήν την πρωτοβουλία το έργο των Γιατρών του Κόσμου.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την υποστήριξη του Betshop.gr στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σημαντικές ανισότητες στον τομέα της υγείας και κυρίως να προσφέρουμε κατάλληλες υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αυτή την κρίσιμη περίοδο λόγω της πανδημίας Covid19», δήλωσε η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, Χαρά Τζιουβάρα.

«Βιώνουμε συλλογικά μια πρωτοφανή κρίση, όπου η υγεία μας -ψυχική και σωματική- παίζει καθοριστικό ρόλο στο πώς θα ανταπεξέλθουμε. Ως brand είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του έργου των Γιατρών του Κόσμου και πιο σίγουροι από ποτέ για την αναγκαιότητα και τη συμβολή του OPEN MINDS στην ευημερία των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Για 2η χρονιά στηρίζουμε περήφανα τον πρόγραμμα των ΓτΚ, προκειμένου περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας», σχολίασε ο Γιώργος Δημητρίου, Chief Marketing Officer του Betshop.gr.

Σε αυτή τη νέα φάση του προγράμματος, εκτός της παροχής υπηρεσιών, οι Γιατροί του Κόσμου θα διεξάγουν ανοικτές διαδικτυακές εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας, φροντίδας του εαυτού, καθώς και ζητήματα της ψυχοκοινωνικής διάστασης της πανδημίας στην καθημερινότητα των πολιτών.

Λόγω των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι επισκέψεις στο Πολυϊατρείο Αθηνών των ΓτΚ γίνονται κατόπιν ραντεβού, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 17:00. Επιπρόσθετα, για τη μείωση της έκθεσης στην πανδημία, οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παρέχονται σε όσους το επιθυμούν, μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

#########