Στη σύγχρονη εποχή δεν έχουμε όσο χρόνο θα θέλαμε για ν’ ασχοληθούμε με την εμφάνισή μας. Ονειρευόμαστε λοιπόν να κάνουμε κάτι για την ομορφιά μας, κάτι απλό και γρήγορο, με εγγυημένα αποτελέσματα. Κι αυτό το «κάτι» λέγεται, σήμερα, μη επεμβατικές εφαρμογές.

 

«Οι μη επεμβατικές μέθοδοι», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Παναγιώτης Σάνδρης, «είναι οι θεραπείες που δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Πρέπει, όμως, να παρέχουν ασφάλεια, ανώδυνη εφαρμογή και να εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς αλλοίωση των χαρακτηριστικών». Αυτό που θέλουμε, δηλαδή! Αλλά ποιες είναι οι καλύτερες; «Στην πρώτη θέση των επιλογών μας  έχουμε ξεχωρίσει τη μέθοδο THERMAGE», απαντά ο κ. Σάνδρης. «Ήδη από το 2002, είναι η μόνη μη επεμβατική θεραπεία που επιτυγχάνει ιδιαίτερα σημαντική σύσφιγξη του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα με τόσο μεγάλη διάρκεια στα αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται τεχνολογία πυκνωτικής σύζευξης ραδιοσυχνοτήτων (CRF), ενώ το λογισμικό αναβαθμίζεται συνεχώς ανά εξάμηνο, παραμένοντας έτσι η πιο δραστική και εξελιγμένη από τις θεραπείες με RF και για το 2010. Πολλές μελέτες σε Αμερική και Ευρώπη έχουν αποδείξει κλινικά τη σύσφιγξη και το σημαντικό “τράβηγμα” (lifting) του δέρματος. Στο πρόσωπο, έχουμε σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση των ρυτίδων, ένα ήπιο “mini lift” στο περίγραμμα του προσώπου και σημαντική βελτίωση στην περιοχή των βλεφάρων και του μετώπου».

Πώς γίνεται; Η μέθοδος είναι γρήγορη, εύκολη και δεν απαιτεί αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες. Μπορεί να διαρκέσει από 20 λεπτά μέχρι 1 ½ ώρα, αναλόγως του προβλήματος και της επιφάνειας της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται. Είναι εντελώς ανώδυνη και δεν προκαλεί κανέναν ερεθισμό. Σε αντίθεση με τα laser, το Thermage μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές και σε κάθε τύπο δέρματος. Με κάθε επαφή της κεφαλής του Thermage στο δέρμα, θερμαίνεται ομοιόμορφα το κολλαγόνο στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και του υποδόριου ιστού, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται η επιδερμίδα με ψύξη. Αυτή η ενέργεια βαθιάς και ομοιογενούς θέρμανσης προκαλεί την άμεση σύσφιγξη των βαθύτερων δομών στο δέρμα. Αμέσως μετά τη θεραπεία, το δέρμα έχει ήδη πιο σφριγηλή, πιο λεία και πιο νεανική υφή. Με το πέρασμα 2-3 μηνών, παράγεται νέο και αναδομημένο κολλαγόνο, συσφίγγοντας ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα.

Το αποτέλεσμα; Η φυσικότητα και η προοδευτική βελτίωση, χωρίς απότομες αλλαγές, είναι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθόδου. Σταδιακά έχουμε ένα πιο υγιές, πιο λείο δέρμα και μια πιο νεανική εμφάνιση. Η βελτίωση συνεχίζεται τους επόμενους 2-3 μήνες και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν 2 ή και περισσότερα χρόνια, ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του δέρματος. Και με το Thermage έχουμε εμφανή βελτίωση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, με μία μόνο βασική συνεδρία. (Aντίθετα, οι άλλες μέθοδοι σύσφιγξης απαιτούν πολλαπλές συνεδρίες με όχι τόσο ικανοποιητικά αποτελέσματα).

Το THERMAGE συνδυάζεται με τις κατάλληλες ανά περίπτωση μη επεμβατικές θεραπείες, π.χ. Botox, υαλουρονικό ή μεσοθεραπεία (όλα με ειδικό τρόπο εφαρμογής). Με το συνδυασμό αυτόν επιτυγχάνεται ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα χωρίς παγωμένα χαρακτηριστικά και έλλειψη εκφραστικότητας (π.χ. «σηκωμένα» φρύδια ή ακίνητο μέτωπο).

 

«Αλλά και για το σώμα το THERMAGE είναι ιδανικό, για σημαντικού βαθμού σύσφιγξη και διόρθωση στο περίγραμμα. Συνδυάζοντάς το με τη μέθοδο Lipolysis + Lipomassage (LPG) έχουμε και σημαντική βελτίωση σε προβλήματα τοπικού πάχους: H Lipolysis είναι μια ενέσιμη θεραπεία που βοηθά στη μείωση του τοπικού λίπους χωρίς χαλάρωση ή ατέλειες. Ολοκληρώνεται σε 2-3 συνεδρίες, με μικρές ενεσούλες στις προβληματικές περιοχές, που ακολουθούνται από μια σειρά λιπομασάζ με το εξελιγμένο σύστημα cellu m6 της LPG. Μαζί με όλα αυτά, μπορεί να συνδυάσει κανείς και μια σειρά συνεδρίες σφαιρικής εκγύμνασης με το σύστημα Huber. Αυτό χαρακτηρίζεται ως το μοναδικό που, εκτός των μυών σε πόδια και χέρια, ενεργοποιεί, διεγείρει και ενισχύει τους εν τω βάθει μυς της σπονδυλικής στήλης, που είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της στάσης του σώματος. Πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι φορτίζει μηχανικά με ελεγχόμενο τρόπο τα οστά του σώματος, με αποτέλεσμα τη θετική επίδραση στην πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης. Έτσι, παράλληλα με τη μυϊκή ενδυνάμωση, το σώμα στηρίζεται καλύτερα, επανέρχεται σε πιο φυσιολογική στάση και βελτιώνεται η ισορροπία και ο συντονισμός των κινήσεων. Οι ασκήσεις στο Huber αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό σύσφιγξης και ανάπλασης των μυών», ολοκληρώνει ο κ. Σάνδρης.


 

 

 

Παναγιώτης  Σάνδρης  
Πλαστικός  Χειρουργός

Eχει ειδικευτεί στην Γεν.Χειρουργική , στα πλαίσια της Πλαστικής Χειρουργικής.Ειναι Επιστημονικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος της LaserMed.Ελαβε την ειδικότητα τηςΠλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Νοσοκομείο “Μεταξά”.Ειναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς ,της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής  και   Ιδρυτικό μέλος της Επαγγελματικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ,και μέλος  της European Society for Aesthetic Laser Surgery / full member.Εχει πολλές δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτετρικό.

Info: sandris@lasermedcenter.gr

#########