Περισσότερους από 780 εμβολιασμούς σε μαθητές της Α’ τάξης των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής και φέτος το Δημοτικό Πολυιατρείο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της α’ φάσης του προγράμματος Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού, που κάθε χρόνο υλοποιεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α)

. Το πρόγραμμα, η α’ φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε από 14 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2013, θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου με τη β’ φάση που αφορά σε εμβολιασμούς των μαθητών της Α’ τάξης στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Στο πλαίσιο της α’ φάσης του προγράμματος που περιελάμβανε εμβολιασμούς των μαθητών της Α’ τάξης του Δημοτικού στα 15 Δημοτικά Σχολεία της πόλης, οι εθελοντές παιδίατροι με την υποστήριξη του προσωπικού του Πολυιατρείου πραγματοποίησαν 397 εμβόλια Δερμοαντίδρασης Μantoux και 390 εμβόλια αντιφυματικά BCG σε περίπου 400 μαθητές.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού συμμετείχαν οι εθελόντριες παιδίατροι Ελένη Μελιάδου, Αναστασία Φλώκου, Κατερίνα Καρακοντινού, Στέλιος Ντούβλης, όπως, επίσης, οι επισκέπτριες Υγείας από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Μάγια Μαρκοπούλου, και Αγγελική Στυλιανοπούλου. Το συντονισμό της δράσης είχε η υπεύθυνη προγραμμάτων πρόληψης του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή.

Οι εμβολιασμοί σε δεύτερη φάση θα συνεχιστούν από 02 έως 12 Δεκεμβρίου 2013 στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία του Αμαρουσίου: «Ελληνική Παιδεία», «Εκπαιδευτήρια Δούκα», «Ελληνοαγγλική Αγωγή» και Ελληνογαλλική Σχολή «Ουρσουλίνες».

Το σύνολο των εμβολίων για την υλοποίηση και των δύο φάσεων του προγράμματος του Δημοτικού Πολυιατρείου παραχώρησε στον Δήμο Αμαρουσίου το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής και Προαγωγής της Υγείας της αρμόδιας Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

#########