Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τη χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), υλοποιεί πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για την υποστήριξη ευάλωτων νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τις συνέπειες της ανεργίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα Ιωάννινα και τη Λέσβο με την υποστήριξη των Περιφερειακών Τμημάτων ΕΕΣ Ιωαννίνων και Μυτιλήνης.

Σκοπός είναι η αντιμετώπιση του κοινωνικοοικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας σε ήδη ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία επιπρόσθετα βιώνουν τις επιπτώσεις της ανεργίας. Η οικονομική ενίσχυση έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά που θα επιλεγούν, να καλύψουν μέρος των δαπανών τους για την πληρωμή λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, την αγορά ειδών διατροφής, ειδών φαρμακείου και την κάλυψη αναγκών επικοινωνίας, για περίοδο 3 μηνών.

O ΕΕΣ μέσα από τη συγκεκριμένη δράση και τη διαθέσιμη χρηματοδότηση θα διαθέσει το συνολικό ποσό των 175.500 ευρώ για τα Ιωάννινα και το συνολικό ποσό των 234.000 ευρώ για τη Λέσβο. Η οικονομική ενίσχυση θα διατεθεί στους δικαιούχους, με κριτήρια επιλογής και το ύψος της θα καθοριστεί σύμφωνα με τα μέλη του νοικοκυριού. Η καταβολή θα γίνει με τραπεζικές μεταφορές με τη μορφή μηνιαίων δόσεων ύψους από 120 έως 320 ευρώ. Η τελική επιλογή θα στηριχθεί στον εντοπισμό των πιο ευάλωτων νοικοκυριών με ξεκάθαρη προτεραιότητα σε εκείνα με το χαμηλότερο ετήσιο εισόδημα.

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων

  • Παράταση υποβολής αιτήσεων για τα Ιωάννινα (ως τις 31 Μαΐου 2021)
  • Περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη Λέσβο 19 Μαΐου ως 15 Ιουνίου 2021.

Υποβολή αίτησης online στον σύνδεσμο

https://eenew.ifrc.org/x/tbtPj3Qf

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους παρακάτω συνδέσμους πριν από την υποβολή της αίτησής σας για να λάβετε χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους τρόπους υποβολής αίτησης ανάλογα με την περιοχή υλοποίησης.

#########