Οι Γιατροί του Κόσμου επέστρεψαν στο  πλευρό των ατόμων με αναπηρία στις περιοχές της Ελασσόνας που έχουν υποστεί καταστροφές για να ενδυναμώσουν τους κατοίκους σχετικά με τη διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης και να στηρίξουν έμπρακτα όλους εκείνους που τους χρειάζονται περισσότερο από άλλους.
Στόχος μας – εκτός από την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ψυχολογικής υποστήριξης – είναι να παλεύουμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας και να αγωνιζόμαστε για την εξοικείωση της κοινωνίας με την αναπηρία και την διαφορετικότητα.
O Γιάννης έχει την ανάγκη όλων μας
Γι’ αυτό απευθύνουμε έκκληση σε όλους εσάς να στηρίξετε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε μια πιο αξιοπρεπή καθημερινότητα στον 24χρονο Γιάννη με βαριά ψυχοκινητική καθυστέρηση και στην οικογένεια του που ζει με πενιχρά επιδόματα σε ένα χωριό της σεισμόπληκτης Ελασσόνας. Χωρίς τα απαραίτητα, ο Γιάννης είναι αναγκασμένος να ζει κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, για αυτό ο ίδιος και η οικογένειά του, έχει την ανάγκη όλων μας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΡΑΣΗΣ – Η ομάδα των ΓτΚ, αποτελούμενη από έμπειρα μέλη της οργάνωσης, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των σεισμόπληκτων κατοίκων της Ελασσόνας. Έχοντας την εμπειρία αντιμετώπισης αντίστοιχων καταστροφών – εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων – οι ΓτΚ πρόσφεραν υλική και ιατρική βοήθεια στους πληγέντες, πηγαίνοντας από χωριό σε χωριό, από σπίτι σε σπίτι. Συνομίλησαν με τους κατοίκους και τις αρμόδιες αρχές, αξιολογώντας τις άμεσες ανάγκες που έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Συντόνισαν τις δράσεις τους ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν υλική και ιατρική βοήθεια σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες και επέστρεψαν στη σεισμόπληκτη περιοχή για να συνεχίσουν την παροχή φροντίδας στους κατοίκους. Εκτός της ψυχολογικής υποστήριξης που πρόσφεραν για την ενδυνάμωση όσων ήρθαν αντιμέτωποι με το αίσθημα της απώλειας και του φόβου, τις ιατρικές εξετάσεις που διενήργησαν και τα είδη προστασίας που μοίρασαν, παρέδωσαν ένα ειδικό κρεβάτι και ένα αναπηρικό αμαξιδίο σε ένα νέο παιδί στο φάσμα του αυτισμού, φρόντισαν για την εγκατάσταση ενός κοντέινερ στην αυλή της οικογένειας, αλλά και για στη σωστή ενημέρωση των γονέων σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
#########