Πολλές οι ελλείψεις στις μονάδες υγείας πολλών νησιών

«Η ιατρική υποβάθμιση πολλών περιοχών της ελληνικής περιφέρειας, έχει καταστήσει αναπόφευκτη την εθελοντική δράση πολλών ομάδων ιατρών, που επισκέπτονται σε τακτική βάση τις περιοχές αυτές και συνδράμουν με ένα πλήθος διαγνωστικών εξετάσεων μαστού στις απαραίτητες διαδικασίες πρόληψης»  σημειώνει ο κ. Πέτρος Μαλακάσης, Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Διευθυντής του Απεικονιστικού τμήματος Μαστού και Οστεοπόρωσης της Ευρωκλινικής Αθηνών και βασικό μέλος της ομάδας ιατρών πολλών εθελοντικών οργανώσεων.

Σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας που επισκέπτονται οι εθελοντές ιατροί, τα συναισθήματα των κατοίκων είναι κάτι παραπάνω από θερμά και η ευγνωμοσύνη που εκδηλώνεται σηματοδοτεί την ανάγκη των γυναικών να απολαμβάνουν την απαραίτητη  ιατρική φροντίδα που χρειάζονται, η οποία εν πολλοίς απαιτεί γι’ αυτές αρκετή ταλαιπωρία πολλές φορές λόγω καιρού, αλλά και έξοδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ακόμα και μια απλή μαστογραφία σε μεγαλύτερη και καλύτερα εξοπλισμένη ιατρική μονάδα.

«Ο κάθε επαγγελματίας και ειδικά ο κάθε ιατρός γαληνεύει την ψυχή του όταν προσφέρει στον άνθρωπο μέσω του εθελοντισμού κι εμείς οι γιατροί είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της εθελοντικής προσπάθειας, επιδεικνύοντας και τη δική μας ανάγκη συνεισφοράς, αλλά και δικαιώνοντας το ρόλο μας ως λειτουργών της υγείας, που δεν σκέφτονται το όποιο οικονομικό κόστος συνεπάγεται το κλείσιμο των ιατρείων τους, προκειμένου να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο»τονίζει ο κ. Μαλακάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ιατρικές αποστολές πραγματοποιούνται ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο και φυσικά δεν καλύπτουν μόνο αποστολές πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, αλλά περιλαμβάνουν πλήθος και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων. Παράλληλα δε με τις εθελοντικές οργανώσεις, αντίστοιχες αποστολές πραγματοποιούν και νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα, προσφέροντας στην κοινή προσπάθεια το έμψυχο υλικό τους αλλά και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. 

 

#########