Στην έναρξη συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος σημείωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα υποστηρίξει τις καλύτερες εφαρμογές για να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό παραγωγικά.

“Είναι πολύ ενθαρρυντική η μεγάλη συμμετοχή ομάδων και startup εταιρειών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό σε αυτή μας την πρωτοβουλία. Είδαμε στον 1ο κύκλο πολύ καλές εφαρμογές, μερικές από τις οποίες είναι ήδη έτοιμες να λειτουργήσουν. Θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα εξελίσσοντας αυτή μας την πρωτοβουλία σε ένα δίκτυο τεχνολογικής καινοτομίας το οποίο θα λειτουργεί συνεχώς σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες, τους μέντορες, τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και όλους τους συνεργάτες μας στην Περιφέρεια για τις προσπάθειές τους. Με την βοήθεια και των υποστηρικτών της πρωτοβουλίας μας θα προχωρήσουμε σε άμεση εφαρμογή των πιο έτοιμων εφαρμογών και σε υποστήριξη των υπολοίπων.”

 

Το Antivirus Crowdhackathon είναι ο πρώτος απομακρυσμένος (remote) μαραθώνιος καινοτομίας για ψηφιακές εφαρμογές και μεθοδολογίες για την οικονομία και την κοινωνία που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παvδημίας. Ο μαραθώνιος καινοτομίας  θα επαναλαμβάνεται σε κύκλους κάθε 2 εβδομάδες.