Σημαντική έκπτωση στην αγορά αναλώσιμων οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων θα έχουν τα μέλη  του AthensDentalTourismCluster, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του οδοντιατρικού τουρισμού στην Αθήνα.

Αυτό προβλέπει το συμφωνητικό συνεργασίας, που υπογράφτηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, μεταξύ του AthensDentalTourismCluster  και έξι μεγάλων προμηθευτών οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, κ Γιώργου Καμίνη, στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου  της πλατείας Κοτζιά.

Η συμφωνία προβλέπει ότι εκτός από την σημαντική έκπτωση στην αγορά των αναλώσιμων οδοντιατρικών υλικών και μηχανημάτων οι  προμηθευτές θα στηρίζουν οικονομικά  τις δραστηριότητες AthensDentalTourismCluster  για την προσέλκυση ασθενών από το εξωτερικό, με την επιστροφή του 5% επί του τζίρου των αγορών.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία η οποία θα βοηθήσει σημαντικά  στην αύξηση των μελών του AthensDentalTourismCluster, αλλά και την ενίσχυση των προσπαθειών μας για προσέλκυση νέων ασθενών από ολόκληρο τον κόσμο και την  Ομογένεια» αναφέρει ο πρόεδρος του AthensDentalTourismCluster, επίκουρος καθηγητής κ. Νικόλαος Σ. Κουβελάς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Καμίνης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, καθώς είναι ο εμπνευστής της δημιουργίας  του AthensDentalTourismCluster, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Αθήνα. Παράλληλα ο  δήμαρχος ενημέρωσε το προεδρείο του AthensDentalTourismClusterγια την προώθηση και  ολοκλήρωση της χρηματοδότησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στα πλαίσια της υπογραφής της συμφωνίας ο κ  Κουβελάς, ενημέρωσε για τις σημαντικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Cluster, καθώς και για το ποιές πρόκειται να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ Κουβελάς με επιτυχία στέφτηκε  το ταξίδι που πραγματοποίησε, τον περασμένο Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη,  αντιπροσωπία του AthensDentalTourismCluster.

Κατά τη διάρκεια παραμονής στη Νέα Υόρκη, τα μέλη της  αντιπροσωπείας  είχαν συναντήσεις και ενημέρωσαν στελέχη της Ομογένειας για τη δράση του Cluster.

Σύντομα θα πραγματοποιηθούν νέα ταξίδια , όπως αυτό που έχει προγραμματιστεί από του υπουργείο Εξωτερικών για  τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στη Σαουδική Αραβία.

Θα ακολουθήσουν μέσα στο 2017 ταξίδια  σε Νοτιοαφρικανική Ένωση, Μαϊάμι και Σικάγο.

Ο Αντιπρόεδρος του Clusterκ Θεόδωρος Σκυλακάκης,  ενημέρωσε οδοντιάτρους και προμηθευτές για την ταχύτατη ανάπτυξη και εξέλιξη του  Clusterκαι για τις οικονομίες κλίμακος που εμφανίζονται από τη συνεργασία των φορέων αυτών.

Το μέλος του Δ.Σ  του Cluster, κ Κωσταντίνος Κωσταντινίδης, γενικός γραμματέας στο HealthTourismCounseling, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την παγκόσμια πορεία του ιατρικού τουρισμού, τις εξελίξεις και τις προοπτικές του.

Τέλος, ακολούθησε ενημερωτική παρουσίαση από τον κ. Αναστασάκη Παναγιώτη πάνω στον τρόπο εκπαίδευσης των εξειδικευμένων οδοντιάτρων του Clusterγια την κοινή απόκτηση της διεθνούς πιστοποίησης ΕΝ 15224.

Το AthensDentalTourismCluster δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, στο πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού στην Αθήνα, αριθμεί μέχρι σήμερα 15 μέλη, (εκκρεμεί η εγγραφή 20 νέων μελών) τα οποία διαθέτουν 47 οδοντιατρικά ιατρεία.

 

#########