Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών «O Kαλός Σαμαρείτης», πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021, διαδικτυακό θεματικό εργαστήριo με θέμα: «O Υποχρεωτικός εμβολιασμός προσωπικού και ωφελούμενων στις Δομές Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ», παρουσιάζοντας ένα σημαντικό και συνάμα επίκαιρο θέμα για την κοινότητα των ΑΜΕΑ.

Στο eWorkshop έγινε ανταλλαγή απόψεων και θέσεων σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις Δομές Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις ίδιες τις οικογένειες των παιδιών. Το Διαδικτυακό Θεματικό Εργαστήριο παρακολούθησαν μέλη άλλων ΚΔΗΦ καθώς και επαγγελματίες – θεραπευτές του χώρου.

Ομιλητές του Διαδικτυακού Θεματικού Εργαστηρίου υπήρξαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κύριος Γιώργος Σταμάτης, όπου παρουσίασαν τις απόψεις τους και απάντησαν σε καίρια ζητήματα που αφορούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις Δομές Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ. Οι συμμετέχοντες των αρμόδιων φορέων και ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και να ενημερωθούν από τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κύριο Κωνσταντίνο Μηνόπουλο. Παράλληλα, στο διάλογο τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνα κύριος Ιωαννης Κεχρής και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΑΜΕΑ, κύριο Ιωάννης Λυμβαίος. Το σωματείο «Καλός Σαμαρείτης» εκπροσώπησε η κυρία Έλενα Γιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός του συλλόγου.