Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ συνεχίζει δυναμικά την εκστρατεία ενημέρωσης για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία με νέες δράσεις

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών συνεχίζει δυναμικά την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (ΧΜΛ) που είχε ξεκινήσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη ΧΜΛ (22/09), εμπλουτίζοντας την προσπάθεια με νέες δράσεις. 

Συγκεκριμένα, κατά την Παγκόσμια Ημέρα πραγματοποιήθηκε συμβολικός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ μέσω ειδικού site (http://www.cmlday.gr/) διεξάγεται ακόμα ανάλογος “εικονικός” περίπατος, όπου περισσότεροι από 310 επισκέπτες έχουν ήδη συμμετάσχει στην online διαδρομή, ενισχύοντας το έργο του Κ.Ε.Φ.Ι. Με κάθε συμμετοχή ο Σύλλογος ενισχύεται με 1 ευρώ από την χορηγό εταιρεία Novartis. 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο θρύλος του NBA Kareem Abdul- Jabbar, ο οποίος διαγνώστηκε με ΧΜΛ το 2008 και έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την νόσο στις ΗΠΑ, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας στους έλληνες ασθενείς μέσω ειδικής συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. 

«Στους έλληνες ασθενείς θα έλεγα ότι δεν είναι μόνοι τους, και ότι δεν πρόκειται για θανατική ποινή» τόνισε ο Jabbar. «Πρέπει να ακολουθούμε τις συμβουλές των γιατρών και να πολεμούμε την ασθένεια με κάθε διαθέσιμο μέσο. Τα “εργαλεία” που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα μπορούν να μας βοηθήσουν να ξανακερδίσουμε την υγεία μας». 

Παράλληλα, οι επικοινωνιακές δράσεις ενισχύονται με τη λειτουργία διαδικτυακού τόπου, http://www.cmlpath.gr/, ο οποίος παρέχει απαραίτητες πληροφορίες για τη ΧΜΛ και την αντιμετώπισή της, για το παγκόσμιο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα “Path to Cure”που έχει στόχο την ύφεση της νόσου κατόπιν διακοπής της θεραπείας, καθώς επίσης και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των ασθενών. Επίσης, για τις ανάγκες της εκστρατείας δημιουργήθηκε ενημερωτικό έντυπο, το οποίο θα μοιραστεί σε  αιματολογικές κλινικές στην Αθήνα, καθώς και στην Περιφέρεια μέσω συνεργαζόμενων συλλόγων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ημερίδα του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι, την Κυριακή 24/11 υπήρχε ειδική ενότητα αφιερωμένη στους αιματολογικούς καρκίνους, όπου ο κος Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, 1η Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, δήλωσε «Μέχρι το 2001, η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία ήταν ένα νόσημα που οδηγούσε πολλούς ασθενείς στον θάνατο. Τώρα, χάρη στις νέες θεραπείες οι οποίες δίνονται καθημερινά από του στόματος, οι ασθενείς ζούνε σε ποσοστό περίπου 90%. Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι έχουν άριστη ανταπόκριση στα προηγμένα φάρμακα, και στους οποίους μπορεί να διερευνηθεί η δυνατότητα διακοπής της δια βίου αγωγής». 

Η προσέλευση του κόσμου στην ημερίδα υπήρξε αθρόα ενώ χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας του ΣΚΑΙ, Εύας Αντωνοπούλου, η οποία στηρίζει την προσπάθεια αυτή του συλλόγου, όπως φάνηκε από το σχετικό αφιέρωμα στην εκπομπή της “LIFE” της περασμένης εβδομάδας. 

Η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Κ.Ε.Φ.Ι δήλωσε, «Ο Σύλλογος στέκεται δίπλα στους ασθενείς με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία και θέλουμε να τους τονίσουμε ότι δεν είναι μόνοι σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Ο Σύλλογος μας αγκαλιάζει όλους τους καρκινοπαθείς ασθενείς και προσπαθεί μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις του να δώσει όλες τις απαραίτητες απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν τον ογκολογικό ασθενή της Αθήνας του σήμερα».

#########