Την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συναντήθηκε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, αλλά και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία, όπου ο Ε.Ε.Σ. πρωτοστατεί, έχοντας αποστείλει ήδη 50 τόνους ανθρωπιστικής ενίσχυσης στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αυγερινό για την άψογη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού που έπληξε το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, ενώ υπογράμμισε ότι οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν πολλά να προσφέρουν συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την αφοσίωσή τους στο έργο τους.

Από πλευράς του, ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για τη διαχρονική του εμπιστοσύνη στον Ε.Ε.Σ. και υποσχέθηκε την άμεση συνεργασία για την αποστολή μεγάλης ανθρωπιστικής βοήθειας, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ουκρανία.

 

 

 

#########