17 Μαρτίου 2023, στα  γραφεία του ΕΣΑΚΕ στο ΟΑΚΑ, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, παρέλαβε από τον Προέδρο του ΕΣΑΚΕ, κ. Ευάγγελο Γαλατσόπουλο, την επιταγή με τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι ομάδες της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ προς ενίσχυση των πληγέντων του καταστροφικού σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Basket League αποφάσισαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης σε Τουρκία και Συρία, ενισχύοντας την μεγάλη κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συγκεκριμένα, κάθε πόντος που σκόραραν οι ομάδες της Basket League στους αγώνες της 16ης αγωνιστικής, συνολικά 1.003 πόντοι, αντιστοιχεί σε 10 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο ΕΣΑΚΕ συνέδραμε με δικό του ποσό.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε: «Ο ΕΣΑΚΕ απέδειξε για ακόμα μία φορά το κοινωνικό και αλληλέγγυο προφίλ του, συμμετέχοντας άμεσα και δυναμικά στη μαζική έκκλησή μας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει συμπορεύεται με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε σε θέματα που στοχεύουν όχι μόνο στη προσφορά πρώτων βοηθειών αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε θερμά τον ΕΣΑΚΕ και όλες τις ομάδες της Basket League για την πολύτιμή συνεισφορά τους στο έργο μας. Θα συνεχίσουμε να αποστέλλουμε βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας έως ότου η συλλεχθείσα ανθρωπιστική βοήθεια παραδοθεί εξ’ ολοκλήρου με ασφάλεια στους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Ελληνικό λαό για τη συγκινητική ανταπόκρισή του και να διαβεβαιώσω ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του.».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, δήλωσε: «Οι ομάδες της Basket League και ο ΕΣΑΚΕ δεν μπορούσαν να μείνουν ασυγκίνητοι στο κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που εκπροσωπεί στην χώρα μας το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο, για βοήθεια μετά την τραγωδία στην Τουρκία και την Συρία. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να δίνει το παράδειγμα της αλληλεγγύης και να προσφέρουμε την στήριξη στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, πολύ περισσότερο σε γειτονικές χώρες. Κάναμε απλώς το καθήκον μας ως άνθρωποι και ως οργανισμοί με κοινωνική ευαισθησία. Ευχαριστούμε τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για όσα προσφέρει. Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους οι οποίοι πενθούν και ταλαιπωρούνται στην Τουρκία, στην Συρία και ασφαλώς στα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειες τους της πρόσφατης τραγωδίας που βίωσε ο τόπος μας, στα Τέμπη. Μακάρι αυτές οι τραγωδίες να είναι οι τελευταίες».

#########