Αρχική Ειδήσεις - Νέα Ο ΠΙΣ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για σύσταση ΔΣ ΕΟΔΥ, λάθη στα...

Ο ΠΙΣ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για σύσταση ΔΣ ΕΟΔΥ, λάθη στα εκκαθαριστικά του ΕΦΚΑ και εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων ΕΟΠΥΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εκπροσώπησαν το απόγευμα της Πέμπτης Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο υπουργείου Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας, Δρ Γιώργος Ελευθερίου ο Β΄ Αντιπρόεδρος Παύλος Καψαμπέλης.

Σχολιάζοντας τα άρθρα του νομοσχεδίου με τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (), Ρυθμίσεις τα προϊόντα καπνού και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Υγείας» που αφορούν στον , τον και τον αντικαπνιστικό νόμο, ο επισημαίνει ότι είναι, σε γενικές γραμμές, στη σωστή κατεύθυνση.

Παρά ταύτα υπάρχει ανάγκη να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις:

– Η σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΔΥ θα έπρεπε να προβλέπει τη συμμετοχή του ΠΙΣ όπως και του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, καθώς ο δημόσιος τομέας συμμετέχει μέσω του ΥΥΚΑ.

-Δεδομένου ότι τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι Αντιπρόεδροι μπορεί να μην έχουν εμπειρία ως μαχόμενοι ιατροί ή να μην είναι καν ιατροί, ο Δρ Ελευθερίου πρότεινε κατ’ αντιστοιχία των όσων ίσχυαν και για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα μέλος του ΔΣ να ορίζεται από τον ΠΙΣ προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή των ιατρών.

– Η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για μετατροπή των εργασιακών σχέσεων των υπηρετούντων ιατρών σε «πλήρη και αποκλειστική απασχόληση», βρίσκει αντίθετο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, καθώς όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Γενικό Γραμματέα κ.Γ.Ελευθερίου: «εκτιμούμε ότι θα υπάρξει κύμα φυγής συναδέλφων. Πέραν αυτού τη θεωρούμε και άσκοπη καθώς δεν προκύπτει κανένα απολύτως θέμα σύγκρουσης συμφερόντων, για αυτό ακριβώς το θέμα έχουμε αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας την οποία και  καταθέσαμε στην επιτροπή».