Με μια λαμπρή τιμητική εκδήλωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τον καθηγητή κ. Παύλο Τούτουζα, διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, έκλεισε ο κύκλος της εξάχρονης συνεργασίας των δύο φορέων με στόχο την ενημέρωση κοινού και επιστημόνων υγείας για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, την πρόληψη και τη θεραπεία τους. Την απονομή της τιμητικής διάκρισης στον καθηγητή πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Δημήτριος Βαγιωνάς, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και ενθουσιασμού.

 

O κ. Τούτουζας υπογράμμισε ότι «οι πολίτες πρέπει να δίνουν βαρύνουσα σημασία στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών τους, καθώς με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται πιθανά μελλοντικά προβλήματα υγείας».  
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος φαρμακοποιών, πανεπιστημιακών και εκπροσώπων φορέων υγείας, οι οποίοι και εκδήλωσαν την εκτίμηση και τον σεβασμό τους στο έργο του καθηγητή και στη συμβολή του στην πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου στην Ελλάδα.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ, κ. Δημήτριος Καραγεωργίου,  ο οποίος, αφού εξέφρασε τον βαθύ θαυμασμό του στο πολύπλευρο επιστημονικό έργο και στην προσωπικότητα του κ. Τούτουζα. ανέφερε ότι «η 6χρονη συνεργασία του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. με τον ΠΦΣ περιλάμβανε 27 συνολικά εκδηλώσεις, σε 20 πόλεις της Ελλάδας, με θέμα «Οι εξελίξεις στην Καρδιολογία» και τις παρακολούθησαν 7.800 φαρμακοποιοί και 15.000 πολίτες, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΠΦΣ για την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου των φαρμακοποιών».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Βλάσιος Πυργάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο κ. Αλέξιος Σωτηρόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, και ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, μέλος του Δ. Σ. της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Δημήτριος Ρίχτερ, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών, αναφέρθηκε στους «τρεις σωματοφύλακες και τον Ντ’ Αρτανιάν της καρδιάς μας», αναπτύσσοντας τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου, ενώ ο αναπληρωτής καθηγητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος στα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία του ανθρώπου από τη διακοπή του καπνίσματος.

#########