Την πλήρη συμπαράσταση στη μάχη που δίνει η ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας δηλώνει ο Όμιλος Εuromedica .
Αυτή τη στιγμή, δύο κλινικές του Oμίλου Euromedica, μέλη του ΣΕΚ στη Θεσσαλονίκη, συνδράμουν ενεργά το δημόσιο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Από τις αρχές Νοεμβρίου ο Όμιλος έθεσε στη διάθεση του δημοσίου συστήματος υγείας 117 κλίνες και τις 29 κλίνες ΜΕΘ, δηλαδή το 100% των κλινών ΜΕΘ που διαθέτει στην περιοχή.
Στον «Κυανού Σταυρό» στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχε 81 κλίνες, ήδη νοσηλεύονται περισσότεροι από 60 ασθενείς μη-Covid που έχουν μεταφερθεί από το δημόσιο σύστημα υγείας. Η κλινική συμπράττει και στις εφημερίες του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Ταυτόχρονα η Γενική Κλινική, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την επίταξή της, βρίσκεται στη διάθεση του δημοσίου στο σύνολό της.
Η διοίκηση του Oμίλου Euromedica, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι στρατευμένοι στο κάλεσμα της κοινωνίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Παράλληλα η Euromedica ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, όταν θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο, δηλώνοντας την πρόθεσή της να διαθέσει τις μονάδες της για τις ανάγκες των μαζικών εμβολιασμών.
Η Euromedica διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας στη χώρα