Αρχική Δερματολόγος O ήλιος θέλει προσοχή κάνετε έλεγχο στους σπίλους σας μια φορά το...

O ήλιος θέλει προσοχή κάνετε έλεγχο στους σπίλους σας μια φορά το χρόνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ήλιος προτιμά την Ελλάδα, οι Έλληνες αγαπούν τον ήλιο.

Από την ομορφιά του ήλιου……..στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

 Στη χώρα μας παρουσιάζονται κάθε χρόνο 2,2 περιστατικά κακόηθους μελενώματος και 0.9 θάνατοι από την ίδια αιτία. Συνολικά το μελάνωμα εμφανίζει έξαρση με 1500 περιστατικά και 30.000 καρκίνους του δέρματος, που σημαίνει ότι ο ήλιος θέλει τη μέγιστη προσοχή.

Ωστόσο άλλο η φωτογήρανση και άλλο η φωτοκαρκινογέννεση . Λέμε ναι στον έλεγχο κάθε χρόνο όχι όμως απαραίτητα και στην αφαίρεση των σπίλων. Για την εβδομάδα ελέγχου και μελανώματος μίλησαν τρεις εξέχοντες επιστήμονες οι κκ Ρηγόπουλος Ιωαννίδης και Κατούλης. Στόχος τους η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Όπως τονίστηκε τα περισσότερα περιστατικά καρκίνου δέρματος ή μελανώματος δεν δημιουργήθηκαν από την εσκεμμένη έκθεση στον ήλιο, αλλά από την τυχαία έκθεση. Έτσι μετά τα 45 χρόνια πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος κάθε χρόνο. Χάρις σε αυτόν βρέθηκαν τα περισσότερα περιστατικά. Συγκεκριμένα το 15% των ασθενών είδε κάποια αλλαγή στην όψη μιας ελιάς. Το 48% πήγε για εξέταση γιατί είχε πολλές ελιές στο σώμα του, το 2% είχε ήδη διαγνωστεί με κάποιο πρόβλημα και το 30% έκανε προληπτικό έλεγχο.

Ένας στους τρεις πολίτες της Ελλάδας δουλεύει στο ύπαιθρο όμως μόνο το 11% κάνει ηλιοθεραπεία, το 29% κάνει μερικές φορές, αλλά το 60% βάζει αντιηλιακό αρκετά συχνά.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο κοινός καρκίνος.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος.

Από το 1980 μέχρι σήμερα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί. Πολλά είναι τα αίτια αυτής της αύξησης:

 

  • Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο στην παιδική ηλικία
  • Η  απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα
  • Το άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο, μεγαλώνοντας το άθροισμα γίνεται μεγαλύτερο.
  • Καθώς και η αισθητική του μαυρίσματος είναι κάποια από αυτά.

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να αντιμετωπισθεί και η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες ίασης.

Σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο το θέμα της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική Εταιρία) με χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. Εθελοντές δερματολόγοι σε όλη την Ελλάδα εξετάζουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και τους παρέχουν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φωτοπροστασίας.

Φέτος η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί 7-11 Μαΐου 2018.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν.

 

Κάντε ένα δώρο ζωής στον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τηλεφωνήστε στο 215 215 85 23 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.euromelanoma-greece.gr

Για μια Ελλάδα χωρίς μελάνωμα!

Το κακόηθες μελάνωμα προτιμάει τους άντρες έναντι των γυναικών. Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα ειναι η 5η αιτία θανάτου στον άντρα και η 7η στην γυναίκα. Κάθε ώρα που περνάει στις ΗΠΑ καταγράφεται ένας καρκίνος από κακόηθες μελάνωμα.Ωστόσο στην 5ετή επιβίωση ανέρχεται το 80% των ασθενών.

Επικίνδυνο έχει γίνει και το σολάριουμ το τεχνητό μαύρισμα καθώς 20 συνεδρίες των 10 λεπτών αντιστοιχούν με 3,5 ώρες στον ήλιο το μεσημέρι μιας καλοκαιρινής ημέρας.

Η συνταγογραφούμενη φωτοπροστασία!

Το εύρος της Αντηλιακής Σειράς Avène καλύπτει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών και όλους τους τύπους δέρματος, από το ευαίσθητο δέρμα έως το μη ανεκτικό δέρμα και από το ξηρό δέρμα έως το δέρμα με τάση ακμής.

Τα δερματολογικά Εργαστήρια Avène θέλησαν να προχωρήσουν ακόμη πιο μακριά και να συμπληρώσουν την αντηλιακή σειρά δημιουργώντας ένα ιατρικό φωτοπροστατευτικό : SunsiMed. Κυρίως συνταγογραφούμενο, το προϊόν αυτό είναι ένα ιατροτεχνολογικό βοήθημα τάξης I. Διεθνούς κύρους κλινικές μελέτες έρχονται να υποστηρίξουν το ιατρικό αυτό φωτοπροστατευτικό προσφέροντάς του μια πραγματική επιστημονική υπόσταση και επιτρέποντάς μας να αναφέρουμε στη συσκευασία του δυνατές ενδείξεις όπως : ακτινικές υπερκερατώσεις (KA), δερματικοί καρκίνοι (εκτός μελανώματος) και φωτογήρανση.

Το SunsiMed διαθέτοντας:

  • το αποκλειστικό σύμπλεγμα SunSitive® protection, ένα φωτοσταθερό και κατοχυρωμένο σύστημα, παρέχει τη βέλτιστη προστασία στο σύνολο του φάσματος (UVB-UVA, ορατές, IR) και προσφέρει στους καταναλωτές-ασθενείς εξαιρετική αποτελεσματικότητα και υψηλή ασφάλεια ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα.
  • ένα εξατομικευμένο συστατικό-γαλακτωματοποιητή, PhisolK, ευνοεί την ομοιόμορφη κατανομή του αντηλιακού προσφέροντας ομοιογενή, σφαιρική και ολοκληρωμένη προστασία.

 

Το SunsiMed αποτελεί την πρόταση των δερματολογικών Εργαστηρίων Avène για τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από όλες τις βλαπτικές επιδράσεις του ήλιου.

 

O ήλιος θέλει προσοχή κάνετε έλεγχο στους σπίλους σας μια φορά το χρόνο
Rate it