Αρχική Ειδήσεις - Νέα O FDA χαρακτηρίζει ως Επαναστατική τη νέα πειραματική θεραπεία για την αντιμετώπιση...

O FDA χαρακτηρίζει ως Επαναστατική τη νέα πειραματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C της MSD

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
MSD - Φαρμακευτική Εταιρεία

Η MSD, γνωστή ως Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Αμερικάνικη υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων (FDA) χαρακτήρισε τους αναστολείς MK-5172/MK-8742 ως «επαναστατική θεραπεία» κατά της χρόνιας λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C (HCV). Ο χαρακτηρισμός αυτός αποδίδεται από τον FDA δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά για πειραματική θεραπεία της MSD. 

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ο χαρακτηρισμός ενός πειραματικού φαρμάκου ως επαναστατική θεραπεία προκύπτει όταν προκαταρκτικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι το φάρμακο μπορεί να επιδείξει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες θεραπείες σε μία ή περισσότερες κλινικά σημαντικές παραμέτρους. Επιπλέον ο χαρακτηρισμός έχει σκοπό να επισπεύσει την ανάπτυξη και την επανεξέταση του, ώστε να διατεθεί, αποκλειστικά ή συνδυαστικά, για τη θεραπεία μιας σοβαρής ή απειλητικής για τη ζωή νόσου ή πάθησης.  

 

Η χορηγούμενη δια του στόματος συνδυαστική αγωγή MK-5172/MK-8742 αποτελείται από το MK-5172, ένα πειραματικό HCV NS3/4A αναστολέα πρωτεάσης, και το MK-8742, ένα πολύπλοκο πειραματικό αναστολέα πολλαπλασιασμού HCV NS5A. Τα δεδομένα της υπό εξέλιξη κλινικής μελέτης φάσης ΙΙΒ που αξιολογούν την συνδυαστική αγωγή MK-5172/MK-8742 σε ασθενείς με λοίμωξη γονότυπου 1(C-worthy μελέτης) είναι προγραμματισμένα να παρουσιαστούν στην 64η ετήσια συνάντηση της Αμερικάνικης ένωσης για την μελέτη νοσημάτων του ήπατος από 1 εως 5 Νοεμβρίου στην Washington D.C.       

«Η ανάδειξη των MK-5172/MK-8742 ως επαναστατική θεραπεία κατά της χρόνιας λοίμωξης από τον ιό της ηπατίτιδας C, είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Merck» δήλωσε ο Δρ. Roger M. Perlmutter, Πρόεδρος των ερευνητικών εργαστηρίων της Merck. «Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη όσον αφορά την ηπατίτιδα C, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για να προάγουμε αυτό το πρόγραμμα το συντομότερο δυνατό και να παρέχουμε αυτόν τον πειραματικό συνδυασμό στους ιατρούς της ηπατίτιδας C και τους ασθενείς τους».

Η χρόνια ηπατίτιδα C αποτελεί προτεραιότητα στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης της MSD. To ΜΚ-5172 και το MK-8742 ερευνώνται σε ένα ευρύ κλινικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μελέτες σε πρωτοθεραπευόμενους ασθενείς με διαφορετικούς HCV γονότυπους, μελέτες σε όσους απέτυχαν στη θεραπεία καθώς και σε σημαντικούς HCV υπό-πληθυσμούς όπως σε ασθενείς που πάσχουν από κίρρωση και ασθενείς που έχουν ταυτοχρόνως μολυνθεί και με HIV. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο www.clinicaltrials.gov.

Σχετικά με την MSD

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010 απασχολώντας σήμερα περισσότερους από 230 υπαλλήλους. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του πολυεθνικού Ομίλου Merck & Co, με έδρα το New Jersey  που απασχολεί 82.000 εργαζομένους σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία λειτουργεί με την ονομασία Merck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και με την ονομασία MSD στην Ευρώπη.

Η MSD (Merck Sharp & Dohme) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη  φαρμακευτική εταιρία παγκοσμίως. Στόχος της, να εκπληρώσει τη βασική της αποστολή: να είναι ο κόσμος καλά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.msd.gr.        

Rate it