Η Βηρυτός έχει υποστεί μέγιστο πλήγμα λόγω της φονικής έκρηξης και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, που εδώ και 143 χρόνια βοηθά να μετριαστεί ο ανθρώπινος πόνος, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την άμεση αποστολή ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και επισιτιστικής βοήθειας και ειδών προσωπικής υγιεινής και προστασίας στο Λίβανο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, στη συνέντευξη του στο κανάλι Open στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», έδωσε το στίγμα της κατάστασης, αναφέροντας ότι «από την πρώτη στιγμή έχουμε έρθει σε επαφή με τα κεντρικά μας γραφεία στη Γενεύη και με τον Ερυθρό Σταυρό στο Λίβανο, αναμένοντας να κάνουν εκτίμηση των αναγκών τους προκειμένου να στείλουμε την βοήθεια που θα μας ζητηθεί».

Το πολύπλευρο και πολυποίκιλο έργο του Ε.Ε.Σ. επιτελείται ανέκαθεν προς όφελος του πάσχοντα συνανθρώπου μας και τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Οργανισμός αναμένει το “πράσινο φως” για να αποστείλει στην πληγείσα περιοχή νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, διασώστες, ναυαγοσώστες, αλλά και υλικό πρώτης ανάγκης. «Η εθελοντική προσφορά των εθελοντών μας και του μόνιμου προσωπικού μας για άμεση μετάβαση στο Λίβανο είναι συγκινητική», τόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Παράλληλα, ο Οργανισμός συνεχίζει να συνδράμει και στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. Από την έναρξη της πανδημίας οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. ήταν και εξακολουθούν να πραγματοποιούν δράσεις σε δικαστήρια, ειρηνοδικεία, φυλακές, αλλά και σε τρεις δομές προσφύγων/μεταναστών, στις οποίες «μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα ένεκα της διδασκαλίας προαγωγής και αγωγής υγείας, που γίνεται συνεχώς», όπως ενημέρωσε, στη συνέντευξη του, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση ενδυνάμωσης του εθελοντικού ρεύματος στην Ελλάδα.