Καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών Ρίχτερ έπληξε την Κροατία το μεσημέρι της 29ης Δεκεμβρίου, με επίκεντρο 50 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ζάγκρεμπ. Οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι πόλεις Petrinja, Sisak και Glina.

Ο Κροατικός Ερυθρός Σταυρός με περισσότερους από 360 εθελοντές και προσωπικό βοήθησε στην εκκένωση, στον καθαρισμό των ερειπίων και στην παροχή Πρώτων Βοηθειών σε όσους επλήγησαν. Η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού της Κροατίας Katerina Zoric είπε: «Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού εργάζονται όλη τη νύχτα για να διανείμουν βοήθεια σε άτομα που επλήγησαν στην Petrinja και στα γύρω χωριά. Έχουν προμηθεύσει φαγητό, νερό, ζεστό τσάι, κουβέρτες και μπουφάν σε άτομα που αναγκάζονται να παραμείνουν έξω. Έχουν βοηθήσει με την εκκένωση ενός γηροκομείου και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πεδίο όπου χρειάζεται βοήθεια».

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ανταποκρίνεται στη έκκληση για βοήθεια και προχωράει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων της Κροατίας.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: Eurobank
Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013
IBAN: GR2602602400000300201205013
Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Σεισμός – Κροατία».

#########