Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, στηρίζοντας τα αδέσποτα ζώα του καταφύγιου του Δήμου Αθηναίων, με στόχο αφενός την ενίσχυση της σπουδαίας δράσης της Διεύθυνσης Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, αφετέρου προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τους μικρούς μας φίλους που διαβιούν στο δρόμο ή έχουν πέσει θύματα εγκατάλειψης.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού, θα αποστείλει μεγάλη ποσότητα ζωοτροφής στο καταφύγιο ζώων του Δήμου Αθηναίων (Αγίου Πολυκάρπου 69, Αθήνα) την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στις 12 μ.μ., προκειμένου να σταθεί αρωγός στο ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό έργο των ανθρώπων του καταφυγίου. Παράλληλα, κλιμάκιο εθελοντών του Ε.Ε.Σ. θα βγάλει βόλτα τα συμπαθέστατα τετράποδα, προσφέροντας τους στιγμές χαράς και κοινωνικοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχει αποδείξει εμπράκτως τη στήριξη του στους τετράποδους φίλους μας, προχωρώντας στην επανεκκίνηση της Κυνοφιλικής Ομάδας (Κ-9) Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ και υλοποιώντας παράλληλα με επιτυχία τη δράση «Υπηρεσία περιπάτου για Ζώα Συντροφιάς», κατά την οποία εθελοντές αναλαμβάνουν τον περίπατο κατοικίδιων όσων νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα λόγω Covid-19 αλλά και πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Τέλος, σπουδαίο ήταν το έργο των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. και προς τα άγρια και οικόσιτα ζώα στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, όταν διέσωσαν εκατοντάδες από αυτά, σε διάφορα πύρινα μέτωπα της χώρας.