Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέμεινε σταθερά προσηλωμένος στο Ανθρωπιστικό του καθήκον και το 2020, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει λόγω της πανδημίας και άλλων φυσικών καταστροφών, με συνεχείς δράσεις και προγράμματα που έχουν στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την ενίσχυση των πλέον ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα, με πορεία 143 έτη και 86 ενεργά Περιφερειακά Τμήματα. Μέσα από προγράμματα και δράσεις, συνεισφέρει καθημερινά στη βελτίωση της ζωής των πλέον ευάλωτων ομάδων και ανθρώπων. Παράλληλα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης διασφαλίζει την προώθηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, των αρχών του Κινήματος και των Ανθρωπιστικών Αξιών, συμβάλλοντας με ζήλο στην ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές όλων των σωμάτων για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας και ουσιαστικά αποτελούν την καρδιά, τη ψυχή και τη κινητήρια δύναμη του Ε.Ε.Σ.